Marcelo kupio klub u Portugalu

Ovo mu je već drugi

Marcelo kupio klub u Portugalu

Eldar Ganibegović

Legendarni brazilski fudbaler Marcelo Vieira napravio je sjajan poslovni potez.

Naime, lijevi bek Real Madrida odlučio je da kupi portugalskog drugoligaša, ekipu Mafre. Mafra je ekipe iz istoimenog grada nadomak Lisabona i stabilan je drugoligaš.

Podsjetimo, Marcelo već ima jedan klub u svom vlasništvu, a u pitanju je brazilski niželigaš Azuriz, koji je osnovan tek 2018. godine i fokus je stavio na omladinske pogone.

Portugalski mediji prenose kako se očekuje da u narednom periodu bude ostvaren neki vid saranje između ova dva kluba.

Marcelo napušta Real Madrid

Jedan od najboljih lijevih bočnih fudbalera svih vremena duže vrijeme nije u formi koja ga je u najboljim igračkim godinama krasila i od 2019. nije prva opcija na lijevom boku Realovog tima.

Situacija se nije promijenila ni nakon dolaska Carla Ancelottija. Marcelo je upisao pet nastupa u ovoj sezoni i to dvau Ligi prvaka i tri u prvenstvu pa će sasvim sigurno po isteku ugovora napustiti "kraljevski klub".

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, neće Marcelo ostati u Evropi, odnosno kako pišu španski mediji, vratit će se u Brazil, a njegov novi klub će najvjerovatnije biti Fluminense iz kojeg je 2007. godine stigao u Madrid.

Po dolasku, na poziciji livog bočnog je zamijenio legendarnog Roberta Carlosa, a sa Realom je osvojio sve što se može osvojiti - pet titula prvaka Španije, četiri Lige prvaka, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa i isto toliko klupskih svjetskih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi