Marcelo ljutito odgovorio na kritike, a Santiago Solari će mu saopštiti loše vijesti
Marcelo je godinama jedan od ključnih igrača Reala, no ove sezone jednostavno nije na nivou i često pravi greške što je i u nedjelju koštalo Real

Morat će na klupu

Marcelo ljutito odgovorio na kritike, a Santiago Solari će mu saopštiti loše vijesti

E. Škorić

Real Madrid je u nedjelju neočekivano poražen od Girone s 2:1, a jedan do glavnih krivaca za poraz od Katalonaca je iskusni bek Marcelo.

Marcelo je kasnio u blok kada je Portu zabio za pobjedu Girone nad Realom, a navijači kraljevskog kluba su bijesni na Brazilca, koji od dolaska Santiaga Solarija kao da je zaboravio igrati nogomet.

Kako sada stvari stoje, Solari će Marcela poslati na klupu, a umjesto njega bi šansu trebao da dobije mladi Sergio Reguilon, koji je defanzivno puno odgovorniji od iskusnog kolege.

S Reguilonom je Real pobijedio Atletico i Ajax u bitnim mečevima, dok je s Marcelom Real puno slabiji u defanzivnom dijelu.

Stranica 'realmadridac' je na Inastagramu pokrenula pitanje o mogućim nasljednicima na Marcelovoj poziciji, a na pitanje "Zašto je Marcelo još uvijek starter? Volimo ga, ali moramo biti realni..", stigao je odgovor od, ni manje ni više - Marcela.

"E da, ja sam za sve kriv", napisao je Marcelo, kojem očito nimalo ne prijaju kritike zbog loših partija, a ovo bi samo dodatno moglo da pojača priču o njegovom odlasku iz Reala, pošto ga Juventus i Cristiano Ronaldo s nestrpljenjem čekaju, o čemu smo i ranije pisali.

Juventus zbog Marcela "razbija kasu", veterana čeka ogromna plata

Špekulacije o Marcelovom prelasku u Juventus nisu novost. Šta više, traju od kada je dres Reala onime Juventusa zamijenio njegov dugogodišnji saigrač i prijatelj Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je prošlog ljeta u seznacionalnom transferu stigao u Juventus, a navodno je odmah počeo nagovarati čelnike Stare dame da u Torino dovedu i iskusnog lijevog beka Rela, Marcela.

Zimski prelazni rok je završen, ali Juve navodno čeka ljeto kako bi ispunio Ronaldovu veliku želju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako je vjerovati Tuttosportu, Juventus je za ljeto spremio ponudu za Marcelov transfer vrijednu čak 45 miliona eura. Uz to, Stara dama je spremna ponuditi Brazilcu godišnja primanja od 12 miliona eura, pa bi on tako postao jedan od najplaćenijih fudbalera u Seriji A.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi