Real je posljednji put ovoliko poraza upisao prije ere Cristiana Ronalda

Bez Ronalda je sve teže

Real je posljednji put ovoliko poraza upisao prije ere Cristiana Ronalda

Real Madrid je danas još jednom razočarao svoje navijače.

Kraljevski klub je na domaćem terenu poražen od Girone sa 2:1 u okviru La Lige te je na taj način zaostatak za vodećom Barcelonom ponovo povisio na devet bodova.

Inače, ovo je Kraljevima bio već sedmi poraz ove sezone u španskom prvenstvu što je najveći broj poraza još od sezone 2008/09.

Zanimljivo, baš nakon te sezone u kojoj su zabilježili čak deset poraza, u klub je stigao Cristiano Ronaldo, a ekipa od tada nikada nije upisala više od šest poraza u jednoj sezoni La Lige. Dakle, nakon odlaska Ronaldo, sve je ponovo krenulo 'po starom'. Naravno, i ovaj statistički podatak ide na ruku onima koji smatraju da je najveća greška Reala prošlog ljeta bila upravo prodaja Ronalda. 

Real je u periodu 'vladavine' Ronalda osvojio dvije titule šampiona, a čini se kako će se ove sezone teško domoći trofeja u prvenstvu.

Do kraja La Lige je ostalo još čak 14 kola pa je vrlo moguće da će Real izjednačiti ili nadmašiti negativni rekord iz sezone 08/09.

Solari nakon šokantnog poraza: Ne, ne i ne, nismo ostali bez šansi za titulu!

Šokiran današnjim porazom je i trener Reala Santiago Solari, ali usprkos velikoj razlici u korist Barcelone, on od titule prvaka neće odustati.

"Jesmo li izgubili trku za titulu? Ne, ne, apsolutno ne", rekao je Solari, te je dodao:

"Svaka utakmica je teška. Igra se iz sedmice u sedmicu, ali mi nakon svega moramo napraviti niz pobjeda", istakao je Solari.

Argentinac je svjestan da je njegov tim danas ispustio važna tri boda.

"Šteta, tri boda su nam se izmakla, naš rival je pobijedio. Ponavljam, šteta jer smo u dobroj formi, a sada smo i tri boda dalje od Barcelone. To je sve fudbal. Girona je igrala dobro, nisu odustali, ali naša je greška što nismo postigli više golova u prvom poluvremenu", istakao je Solari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je dakle sada u popričinom zaostatku za Barcelonom. Trenutno su na minus devet, ali sezona je itekako duga i do kraja se može svašta desiti.

U narednom kolu Kraljevi putuju u predgraše Valencije gdje će igrati protiv ekipe Levantea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Barça ... MES QUE UN CLUB! Stari i NOVI šampion La Lige.
2 3
teddy sheringham
Devet bodova, Santi. Da Barcelona odmori tri kola, opet ih ne možeš stići. Tom logikom je i Željo u trci za titulu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi