Ramos poboljšao vlastiti 'rekord' po broju crvenih kartona

Ponovo susret završio ranije

Ramos poboljšao vlastiti 'rekord' po broju crvenih kartona

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos bio je tokom današnje utakmice protiv Girone ponovo u centru pažnje.

Nakon što je izazvao brojne kontroverze poslije slavlja gola protiv Atletico Madrida, pa onda i namjernog žutog kartona protiv Ajaxa, Ramos je danas dobio novi crveni karton.

On je u porazu Reala na domaćem terenu od Girone (2:1) dobio dva žuta kartona pa je prije kraja utakmice morao pod tuš.

Zanimljivo, to mu je bio 20. crveni karton u španskoj La Ligi i po tome je apsolutni rekorder. Naravno, on je i sa 19 crvenih kartona držao rekord La Lige, a sada se dodatno učvrstio na prvom mjestu. Ovo mu je bio 14. put da izađe sa terena ranije jer je zaradio dvije javne opomene.

Ukupno gledajući, Ramos je zaradio 146 opomena na 454 utakmice u La Ligi što znači da dobije karton u prosjeku svake tri utakmice.

Ramos skočio na peto mjesto liste igrača sa najviše odigranih utakmica u dresu Reala

Ramos je na listi igrača koji su odigrali najviše utakmica u dresu Reala došao na mjesto broj pet i izjednačio se sa još dvojicom legendarnih igrača kluba iz Madrida Fernandom Hierrom i Franciscom Gentom sa odigranih 601 utakmica u dresu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ispred Ramosa su još Santillana sa 645 odigranih utakmica, Manuel Sanchis sa 710, Iker Casillas sa 725 i legendarni napadač Raul sa čak 741 odigranom utakmicom za klub sa Santiago Bernabeua.

Sergio Ramos je davne 2005. godine stigao u Real Madrid iz Seville i od tada je postao jedan od najvažnijih igrača kluba iz Madrida, te je stigao i do kapitenske trake, a u svojoj bogatoj karijeri je osvojio sve što se dalo osvojiti sa klubom sa Santiago Bernabeua.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi