Marcelo ide u klub za koji donedavno nije mogao ni sanjati da će igrati?

Brazilac ima ponudu iz Bundeslige

Marcelo ide u klub za koji donedavno nije mogao ni sanjati da će igrati?

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Marcelo na kraju prošle sezone napustio je Real Madrid i trenutno je slobodan igrač.

Marcelo je u Real Madridu proveo čak 15 godina i ostavio je neizbrisiv trag, te je nekoliko sezona bio sigurno jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu.

Međutim, iskusni fudbaler na kraju prošle sezone napustio je kraljevski klub jer se nisu uspjeli dogovoriti oko nastavka saradnje, odnosno Real nije ponudio Marcelu novi ugovor.

To je itekako zasmetalo mnogim navijačima Real Madrida koji smatraju da je Marcelo jednostavno zaslužio da karijeru završi u ovom klubu, ali se to neće desiti.

Iako je već dva mjeseca slobodan igrač ovaj 34-godišnjak još uvijek nije pronašao novi klub što je zaista veliko iznenađenje.

Odbio je opciju povratka u Brazil, a od ranije Marcelon na stolu ima ponude Nice i Monze kojima nije previše zadovolja, te ne želi da žuri s konačnom odlukom.

Oglasi

Međutim, njemački mediji su objavili da bi Marcelo mogao sve iznenaditi izborom novog kluba i na kraju završiti u Bundesligi gdje prije nekoliko sezona sigurno nije mogao ni da zamisli da će igrati.

Navodno, veliki interes za Brazilca pokazao je Bayer Leverkusen koji je već kontaktirao agente ovog iskusnog igrača, te Marcelu nude dvogodišnji ugovor.

Čelnici Leverkusena poslali su zvaničnu ponudu Marcelu i ponudili su dosta bolje uslove nego Nica i Monza i sada nestrpljivo čekaju odluku ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, špekulisalo se da bi Marcelo mogao i da završi karijeru ovog ljeta, ali kako stvari stoje to se neće desiti jer još uvijek ima veliku želju da igra fudbal i okuša se u nekom drugom klubu.

Marcelo je ponukao u Fluminenseu, ali je još početkom 2007. godine došao u Real Madrid za 6.5 miliona eura. Za Kraljeve je odigrao čak 546 utakmica i zabio je 38 golova i dodao 103 asistencije. S Realom je osvojio čak 26 titula.

Top Komentari

Leverkusen hoce stvarno da ispane iz lige. Ako dovedu ovog panja to je to znaci
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti