Novi život legendarnog Marcela

Došao je kraj velikoj karijeri

Novi život legendarnog Marcela

Admin Čaušević
Teme:

Najtrofejniji igrač u historiji najvećeg kluba svijeta je blizu da okači kopačke o klin.

Marcelo je nakon odlaska iz Real Madrida krajem prošle sezone mnogo bliže odlasku u penziju nego nastavku karijeri.

Iskusnog Brazilca uopšte nisu privukle bogate ponude iz Katara i MLS-a pa je penzionisanje sve izglednija opcija za fudbalera koji je s Realom osvojio čak 25 trofeja.

To što neće pronaći novi klub Marcela neće zateći nespremnog pošto se dugo pripremao za život nakon fudbala i odavno je isplanirao čime se baviti.

Marcelo je udario temelje za karijeru poduzetnika i sada se tome može mnogo više posvetiti kada je njegova aktivnost kao profesionalnog fudbalera praktično zaustavljena.

Oglasi

U vlasništvu nekada najboljeg lijevog beka svijeta trenutno su dva kluba. Brazilski niželigaš Azuriz, te Mafra iz druge portugalske lige.

Prvi je kupio još 2017 godine, a nedavno je uzeo i portugalski klub na kojeg gleda kao idealni most između brazilskog i evropskog tržišta.

Marcelova ideja je da promoviše funkciju treniranja, nešto u čemu Brazilac ima zavidno iskustvo zahvaljujući ranijem projektu Campus 12.

Campus 12 je projekat trening kampova kojeg je Marcelo pokrenuo zajedno sa svojim zetom Caiom Alvesom i za sada je to samo jedna u nizu od Marcelovih uspješnih poslovnih aktivnosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od igrača koji su napustili Real krajem prošle sezone samo je Marcelo imao dostojan klupski oproštaj za razliku od Garetha Balea i Isca.

To je bila jasna poruka Marcelu ga će mu vrata kluba gdje je proveo 15 godina uvijek biti otvorena te da ga u Realu vide kao klupskog ambasadora ili na nekoj od direktorskih funkcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti