Poznata je Marcelova sudbina u Realu
FOTO - EPA

Ostaje do kraja ugovora

Poznata je Marcelova sudbina u Realu

A. Beganović

Marcelo Vieira da Silva Junior, u svijetu fudbala poznatiji samo kao Marcelo i u narednoj sezoni će nositi dres Real Madrida.

Iako se u posljednjih nekoliko mjeseci govorilo da će iskusni Marcelo godinu prije isteka ugovora napustiti Real, od toga neće biti ništa.

Bar tako piše dobro informisana Marca koja tvrdi da je Marcelo kontaktirao čelnike Reala kako bi saznao kakvi su njihovi planovi vezani za njegov status.

Dobio je uvjerenje da će ugovor odraditi do kraja, odnosno da ga nemaju namjeru puštati ili prodavati prije ljeta naredne godine.

Navodno, na takvu odluku uticalo je i mišljenje novog trenera Carla Ancelottija koji na Marcela ozbiljno računa u narednoj sezoni.

U prošloj je ovaj iskusni Brazilac u prvenstvu odigrao 16 utakmica za Real. Nije se upisivao u listu strijelaca, no uspio je dva puta asistirati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Marcelo je u Real stigao početkom 2007. godine iz Fluminensea u tranferu vrijednom 6.5 miliona funti.

Ukupno je sa "kraljevskim klubom" osvojio 22 trofeja, a odigrao je ukupno 528 utakmica, Postigao je pritom 38 pogodaka kojima je dodao i 101 asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skopidoo
Legenda!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi