Ancelotti ga otpisao, ali italijanski velikani ga žele
FOTO - EPA

Odriozola na meti Intera i Milana

Ancelotti ga otpisao, ali italijanski velikani ga žele

A. Beganović

Španski odbrambeni fudbaler Alvaro Odriozola u ovom prelaznom roku napustit će redove Real Madrida.

Prema pisanju španskih medija, novi trener Reala, Carlo Ancelotti, ne računa na Odriozolu tako da može potražiti novu sredinu.

Naravno, s obzirom da ga ugovor za Real veže do ljeta 2024. godine "kraljevski klub" očekuje i određeno obeštećenje, a navodno bi ovaj fudbaler mogao u Seriju A.

Naime, dva italijanska velikana rado bi ga vidjela u svojim redovima. Radi se o gradskim rivalima Interu i Milanu, koji su spremni boriti se za Odriozolu.

U protekloj sezoni ovaj fudbaler je za Real u Primeri odigrao 13 utakmica i postigao je dva pogotka.

Profesionalnu karijeru počeo je u Real Sociedadu za za koji je odigrao 57 utakmica uz učinak od jednog pogotka i devet asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ljeto 2018. u transferu vrijednom 25 miliona eura stigao je u Real, a početkom 2020. posuđen je minhenskom Bayernu.

Nije se naigrao ni u Bayernu, odnosno ukupno je upisao pet nastupa, a za špansku reprezentaciju je odigrao četiri utakmice.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi