Smatraju da je pokrao Newcastle: Ovrebu su život pretvorili u pakao, da li će i Marciniaku
FOTO - EPA

Mnogo će se pričati o penalu za PSG

Smatraju da je pokrao Newcastle: Ovrebu su život pretvorili u pakao, da li će i Marciniaku

Adnan Beganović

PSG i Newclastle su sinoć podijelili bodove. Poveo je Newcastle, PSG je izjednačio iz penala u sudijskoj nadoknadi, a na Otoku su jako nezadovoljni zbog Marciakovoe odluke da pokaže na bijelu tačku.

U okviru 5. kola Lige prvaka, grupe F sinoć su PSG i Newcastle u Parizu podijelili bodove (1:1), tako da nas u posljednjem 6. kolu očekuje mnogo uzbuđenja.

PSG je u meč ušao kao favorit i tako se postavio na terenu. Dominirali su Mbappe i društvo od prve minute, no gol ih nije htio.

I u jeku njihove dominacije ekipa iz Engleske je stigla do prednosti i rezultata s kojim bi u posljednjem kolu sami odlučivali o svojoj sudbini.

Parižani su nakon vodstva Newcastle "dodali gas", pred golom engleske ekipe su se redale prilike, no do ludila ih je dovodio sinoć sjajni Pope.

Oglasi

Tražili su u nekoliko navrata i penal, ali glavni sudija meča nije tako mislio i kada se očekivao njegov posljednji zvižduk, Marciniak je pokazao na bijelu tačku.

Marciniaka ne štede na Otoku

Marciniak je u prvi mah samo odmahnuo rukama, ali javio se WAR. Otišao je da pogleda situaciju i igranje rukom jednog fudbalera gostujuće ekipe nakon što mu se lopta odbila od tijela, okarakterisao je kao penal.

Nisu se dugo fudbaleri Newcastle mogli pomiriti sa njegovom odlukom ali protesti su bili uzaludni. Loptu je na bijelu tačku namjestio Mbappe i pogodio je za 1:1, rezuzltat koji PSG-u daje bolje izglede za plasman u osminu finala.

Michael Owen opleo po Marciniaku

Očekivano, jutro nakon meča iz Engleske stižu brojne reakcije. Smatraju na Otoku da je Marciniak oštetio Newcatle, a oglasio se i nekadašnji engleski reprezentativac i nekadašnji napadač popularnih Svraka, Michael Owen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Srceparujuće. Tako dobra izvedba. Čak ni jednom u milion godina to nije trebao biti penal. Još smo daleko u dosljednosti u primjeni pravila igranja rukom", napisao je Owen na društvenim mrežama.

Dodajmo na kraju da se iz "grupe smrti" u osminu finala plasirala Borussia Dortund, a drugi putnik se traži između Newcastlea, Milana i PSG-a. u Posljednjem kolu se sastaju Borussia - PSG i Newcastle - Milan.

Top Komentari

ubnt
Ne možete ovu situaciju upoređivati sa Owrebom i najvećoj krađi u historiji svih sportova.
1 0
user1624121158
Ako su preživili svi oni koji su pomogli Realu, preživit će i ovaj...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi