Neke stvari novac ne može kupiti - Dembele neće 25 miliona eura samo da kaže 'da'
Ousmane Dembele ne želi napustiti redove Barcelone bez obzira što u Parizu može dobiti nevjerovatne uslove (Foto: EPA)

Ostaje u Barceloni

Neke stvari novac ne može kupiti - Dembele neće 25 miliona eura samo da kaže 'da'

Midhat Šljivak

Ousmane Dembele (26) nema namjeru ovog ljeta napustiti Barcelonu iako na stolu ima ponudu francuskog PSG-a. Sam pristanak na transfer bi mu donio 25 miliona eura na račun i plus ogroman ugovor u Parizu, ali Francuz ne želi s Camp Noua.

Ousmane Dembele nema namjeru da napušta Barcelonu. PSG je tim koji ga želi vidjeti u svojim redovima i planirali su platiti njegovu otkupnu klauzulu u ljetnom prijelaznom roku.

Ipak, Dembele ne želi u Pariz. Sretan je u Barceloni i prema navodima španskih medija, 26-godišnji fudbaler nema namjeru da ide iz katalonskog kluba.

Parižanima neće pomoći ni to što će mu ponuditi mnogo veći ugovor od onog kojeg ima u Barceloni, a nevjerovatno djeluje i činjenica da Dembele nema namjeru uzeti ni dio novca koji bi mu pripao od odštetne klauzule.

Po ugovoru kojeg ima s katalonskim velikanom, njegova odštetna klauzula ovog ljeta je 50 miliona eura. Ako bi je neko platio, pola od tog iznosa bi išao na račun francuskog fudbalera, no njemu očigledno nije stalo do novca.

Oglasi

Djeluje zaista nevjerovatno ali se francuski fudbaler spreman odreći nevjerovatnih 25 miliona eura i ogromnog ugovora u PSG-u, samo da bi ostao u Barceloni, što bi rijetko ko u današnjem fudbalu učinio.

Neke se stvari očigledno ne mogu kupiti novcem i tu je Ousmane Dembele pravi primjer.

Francuz je ove sezone ponovo imao problema s povredama i odigrao je svega 33 utakmice. Ima učinak od osam pogodaka i sedam asistencija.

Francuski ofanzivac je od 2017. godine kada je stigao na Camp Nou iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 140 miliona eura odigrao 183 utakmice uz 40 postignutih golova i 41 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele se pored PSG-a povezivao i s minhenskim Bayernom. Ranije se govorilo o odlasku u engleski Premiership, no ni od toga nije bilo ništa.

On je odlučio ostati vjeran Barceloni. Pristaje na sve kako bi ostao u klubu u kojem nije pokazao sve što može zbog silnih povreda koje je imao i očigledno se osjeća kao dužnik.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi