Ono što je Lewandowski vidio u Messijevim očima 8. maja izaziva posebne emocije navijača Barce

Svi čekaju njegovu odluku

Ono što je Lewandowski vidio u Messijevim očima 8. maja izaziva posebne emocije navijača Barce

Endin Čaušević

Robert Lewandowski i Lionel Messi od iduće sezone mogli bi biti saigrači ukoliko se Argentinac odluči vratiti u Barcelonu. Oni su se početkom mjeseca sreli u Parizu i kratko popričali, a poljski napadač je itekako optimističan da će se Messi vratiti i sada je otkrio zbog čega.

U Parizu je 8. maja održana dodjela nagrade Laureus, a na ceremoniji upravo je Lionel Messi proglašen za najboljeg fudbalera svijeta.

No, najveću pažnju fudbalske javnosti privukao je susret Messija i Lewandowskog koji su se srdačno pozdravili i kratko popričali.

Oni su pričali najviše o Barceloni i tome kako se Poljak uklupio u život u tom gradu. Zaključili su da Messi ima kuću u istom naselju u kojem Lewandowski sada živi sa svojom porodicom i da su komšije.

Naravno, sve je zanimalo da li je bilo riječi o Messijevom povratku u katalonski klub, ali Lewa je priznao da to nisu spominjali.

Međutim, u razgovoru za špansku televiziju TV3 reprezentativac Poljske pričao je o tom susretu s Messijem i objasnio je zbog čega je on optimista kada je u pitanju eventualni povratak Argentinca na Camp Nou.

Oglasi

"Kada smo pričali o Barceloni vidio sam u njegovim očima koliko mu taj grad i klub znače. Oči su mu jednostavno zasjale kada smo počeli da pričamo o Barceloni. Naravno da bismo voljeli da se on vrati i da u ekipi imamo takvog igrača", rekao je Lewandowski.

Poznato je da Messi s PSG-om ima ugovor do kraja ove sezone, ali je već sada jasno da neće doći do nastavka saradnje i da će on kao slobodan igrač preći u neki drugi klub.

Barcelona svim silama pokušava da vrati Messija u klub i čini se da je to i za njega prvi izbor. No, Katalonci moraju prvo riješiti finansijske probleme kako bi mogli da vrate Messija, ali nemaju mnogo vremena jer on na stolu ima i druge ponude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posebno se izdvaja ona iz Saudijske Arabije gdje Messiju nude nestvaran novac kako bi došao i ponovo imao rivalstvo sa Cristianom Ronaldom.

Međutim, za Barcelonu je pozitivno što Messi želi još uvijek da igra na vrhunskom nivou i što očito Blaugrani daje prednost. Ipak, da li će Argentinac na kraju zaista završiti u Barci ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BillyPiton
Evo dlake na muudima mi se nakostrijesile
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi