Slavio trofej Kupa kralja, a onda ga pitanje novinara bacilo u očaj: "Ne znam..."

Asensio čeka poziv

Slavio trofej Kupa kralja, a onda ga pitanje novinara bacilo u očaj: "Ne znam..."

E. Čaušević

Real Madrid sinoć je osvojio titulu Kupa kralja jer je u finalnom meču ovog takmičenja sa 2:1 pobijedio Osasunu. Igrači kraljevskog kluba znali su kako da proslave pobjedu, no u centru pažnje javnosti našao se Marco Asensio kojeg je čini se jedno pitanje nakon sinoćnje utakmice itekako pogodilo.

Osasuna je pružila sinoć odličan otpor kraljevskom klubu jer su svi očekivali laganu pobjedu Reala u finalu, no klub iz Pamplone se dobro držao, ali na kraju nije uspio da dođe do senzacije.

Real Madrid je slavio na kraju sa 2:1, a junak je bio Rodrygo koji je dva puta zatresao mrežu Osasune i donio novi trofej Kraljevima.

Igrači Real Madrida na kraju su znali kako da proslave novu titulu, ali u centru pažnje našao se Marco Asensio koji čini se i nije bio previše sretan jer je svjestan da mu ugovor ističe na kraju sezone i da se ništa ne dešava u pregovorima.

Asensio već mjesecima čeka da ga kontaktira Real Madrid kako bi počeli pregovarati oko novog ugovora, no kako se bliži kraj sezone sve više je nervozniji jer poziva koji očekuje još uvijek nema.

Jasno je da je čelnicima Reala bio prioritet da ugovore produže Luki Modriću i Toniju Kroosu što su čini se uspjeli uraditi, te se sada čekaju samo zvanične potvrde da će iskusni veznjaci i naredne sezone nositi dres kraljevskog kluba.

Oglasi

Sigurno je da se Asensio nada da će i on doći na red jer mu je jedina želja ostanak u klubu. Koliko razmišlja o tome vidjelo se i sinoć kada ga je jedan novinar pitao šta se dešava oko novog ugovora, a on je odmah promijenio raspoloženje.

Novinar je pitao Asensija nakon utakmice da li ostaje u Real Madridu, a tada je osmjeh nestao s njegovog lica i kratko je samo prokomentarisao: "Ne znam...".

Asensio kod Carla Ancelottija nema minutažu koju bi želio, ali u posljednjim mjesecima igrao je znatno više nego prije. Činilo se da je to znak da on sigurno ostaje u Realu i iduće sezone, no očito je da to uopšte nije sigurno.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Real uopšte ponuditi Asensiju ugovor, a konačnu odluku će donijeti Carlo Ancelotti od kojeg se očekuje da čelnicima kluba kaže da li mu je ovaj Španac potreban u ekipi ili ne.

U slučaju da ne dobije novi ugovor sigurno je da Asensiju neće biti problem pronaći novi klub. Najveći interes pokazao je Arsenal, a čak se povezivao i s Barcelonom, no odlazak na Camp Nou više nije opcija što je i Asensio sam nedavno rekao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi