Svi igrači Real Madrida krenuli da pozdrave sudije, a potez koji je Vinicius uradio šokirao svijet

Brazilac ne odustaje

Svi igrači Real Madrida krenuli da pozdrave sudije, a potez koji je Vinicius uradio šokirao svijet

E. Čaušević

Vinicius Junior ponovo se našao na udaru kritika fudbalske javnosti zbog provokacija na račun igrača Osasune u sinoćnjem meču finala Kupa kralja. Za njega to nije ništa novo, ali ovaj put nije mogao da pravi žrtvu od sebe jer su kamere sve uspjele da snime. No, ono što je posebno sve šokiralo jeste Viniciusov potez prema sudijama pred početak utakmice u Sevilli.

Real Madrid uspio je da osvoji trofej Kupa kralja jer je u finalu koje se sinoć igralo u Sevilli uspio da pobijedi Osasunu sa 2:1.

Junak kraljevskog kluba bio je brazilski reprezentativac Rodrygo koji je zabio oba gola i tako donio novi trofej svom klubu. No, glavna tema fudbalske javnosti ponovo je Vinicius Junior zbog poteza na sinoćnjem meču.

Vinicius se našao na meti kritika nakon što je sinoć provocirao igrače Osasune, a ovaj put mediji privrženi Realu nisu mogli da stanu u njegovu odbranu jer su kamere jasno snimile ono što je Brazilac govorio.

"Kako ćete osvojiti Kup kralja kada ste tako mali klub?", dobacivao je Vinicius igračima Osasune u nekoliko navrata.

Oglasi

To nije ništa novo od Vinicusa jer smo Brazilca navikli gledati u takvim okršajima. Neosporno je da on dobija uvrede i provokacije na većini mečeva, ali isto tako i da zna da uzvrati istom mjerom.

Svaki put kada se čini da je Vinicius zbog svog ponašanja zaslužio crveni karton on od sebe napravi žrtvu i izvuče se. Također, počeo je sudijama zamjerati što skoro na svakom meču dobije žuti karton i smatra da nije dovoljno zaštićen.

Međutim, malo ko je očekivao da će Vinicius pred cijelim svijetom pokazati kakvo mišljenje ima prema španskim sudijama, a to je uradio pred početak sinoćnjeg finala potezom koji je sve iznenadio.

Naime, kada su se igrači dva tima pozdravili pred početak utakmice fudbaleri Reala krenuli su da se rukuju sa sudijama finalnog meča, a potom su kamere snimile kako je Vinicius iz protesta to odbio da uradi.

Brazilac se nije pozdravio sa sudijama i otišao je do klupe Real Madrida kako bi skinuo trenerku koju je nosio, ali svi su odmah shvatili šta je Vinicius uradio i način na koji je pokazao nepoštovanje prema sudijama je šokirao sve.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bez dileme je Vinicius trenutno jedan od najboljih igrača na svijetu, ali zbog svog ponašanja je za mnoge i najomraženiji fudbaler. I sinoć je to jasno demonstrirao, a ukoliko španske sudije izgube strpljenje i krenu da ga kažnjavaju za svaki prigovor na meču onda se Brazilac zaista neće dobro provesti.

Mnogi smatraju da je ovim potezom najviše naštetio sam sebi jer ovo nije prošlo nezapaženo u Španiji, te je jutros glavna tema medija na Pirinejima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Covjek koji je najvise fauliran u ligama petice. I jos mu nisu dosudili najmanje jos pola od te cifre, koji su bili cisti faul. Klasicni Brazilac. Voli se igrati na terenu. To mu zamjeraju oni koje je napravio budalama. I naravno, navijaci barce. Crkose sto je u bijelom dresu. ?
3 3
Manager
Ovo je istina Svijet je moj komsija i evo gledam ga i dalje je u soku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi