Sudija Di Bello od večeras je nepoželjna osoba u Rimu: Pričat će se o onom što je radio na terenu
Sudija je igračima Lazija pokazao čak tri crvena kartona

Čudne odluke i tri crvena kartona za Lazio

Sudija Di Bello od večeras je nepoželjna osoba u Rimu: Pričat će se o onom što je radio na terenu

M. Šljivak

AC Milan je kao gost savladao Lazio s 1:0 kasnim golom Noaha Okafora, no čovjek o kojem će se pričati je sudija Marco Di Bello.

42-godišnji sudija Marco Di Bello od večeras je nepoželjna osoba kod navijača Lazija. Razlog su čak tri crvena kartona koja je dodijelio igračima ovog tima u derbiju s Milanom.

Nakon prvog poluvremena nije se činilo kako će Di Bello imati glavnu ulogu u ovom meču, ali je u nastavku krenuo pravi haos.

Luca Pellegrini je prvi 'zaplatio'. Dobio je dva žuta kartona u razmaku od sedam minuta i morao je pod tuš.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1763673047138013280[/twitter]

Oglasi

Potpuni haos dešava se u nadoknadi meča. U petoj minuti produžetka crnogorski fudbaler Adam Marušić je isključen. Nakon što je zaustavio Rafaela Leaa, nešto je dobacio Di Bello, a ovaj mu pokazuje direktan crveni karton.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1763683206987907187[/twitter]

Nije defanzivac rimskog kluba mogao vjerovati da je isključen. Gledao je u nevjerici šta se dešava, no morao je van terena.

Minut kasnije i Matteo Guendouzi dobija direktan crveni karton. U jednom duelu nasrnuo je na Pulišića, Di Bello je smatrao preagresivno, pa je i njega poslao u svlačionicu.

[twitter]https://twitter.com/IonaLarkin66192/status/1763681343177650631[/twitter]

Oglasi

Zaista je 42-godišnji sudija napravio pravi haos na ovom meču. Podijelio je 12 žutih i tri crvena kartona, sve u drugom poluvrmenu.

Lazio je sve dalje od pozicije koja vodi u Ligu prvaka. Ekipa Maurizija Sarrija je na osmom mjestu s 40 bodova i u minusu su od osam bodova u odnosu na Bolognu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

AC Milan je s druge strane i dalje treći s 56 bodova i samo su na bod iza drugoplasiranog Juventusa.

Sudijske odluke često su glavna tema u Italiji. Nakon ove noći Di Bello će biti na žestokom udaru i sigurno je postao nepoželjna osoba barem u nebeskoplavom dijelu Rima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676120021
FORZA MILAN
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi