Bayern već našao zamjenu za Daviesa - Za 'bekovsku zvijer' će platiti 100 miliona eura
Alphonso Davies velika je želja Reala i Bayern bi mogao da ga proda na ljeto

Kanađanin odlazi, a dolazi Francuz

Bayern već našao zamjenu za Daviesa - Za 'bekovsku zvijer' će platiti 100 miliona eura

E. Škorić, foto: EPA

Alphonso Davies je sve bliže odlasku iz Minhena, iako još uvijek Bayern i Real Madrid nisu postigli konačan dogovor o transferu.

Real je optimističan da će uspjeti da potpiše fudbalera koji ima ugovor s Bayernom do 2025. godine, no već je u par navrata odbio produženje istog, pa su Bavarci došli u situaciju da razmatraju njegovu prodaju na krajus ezone.

Real je spreman, prema Marci, ponuditi 35 miliona eura za kanadskog reprezentativca, ali Bayern želi više, najmanje 40 - 45 miliona eura.

U međuvremenu, Bayern se već priprema za mogući odlazak i ne želi biti iznenađen Daviesovom odlukom. Prema informacijama Sport Bilda, šefovi već imaju odgovarajuću alternativu na svom radaru. Ako Davies zaista ode, Bayern će krenuti po Thea Hernandeza (26), fantastičnog beka Milana.

Hernandez je kapiten Rossonera i jedan od najboljih igrača Milana, koji ga je doveo iz Real Madrida. Nedavno je upisao jubilarni 200. nastup za Rossonere i ima zaista jaku vezu sa italijanskim velikanom.

Oglasi

Do sada je uporno govorio da će ostati u Milanu, ali interes Bayerna mogao bi Francuza natjerati da se predomisli, a uostalom, Milan je od onih klubova koji rado prihvate ultra bogate ponude Svjesni su da će teško zadržati Rafaela Leaa, kojeg PSG vidi kao zamjenu za Kyliana Mbappea, ali i Hernandeza, koji se smatra jednim od najboljih bekova na svijetu.

Milan će pažljivo čekati Bayern da pokuca na vrata, ali na San Siru ne žele da razamtraju ponude ispod 100 miliona eura, iako moraju da budu svjesni da Theo ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Francuz je postigao četiri gola uz devet asistencija na 33 meča, a Bayern nije jedini klub koji ga prati. Štaviše, prati ga i njegov bivši klub Real Madrid, ali Kraljevi će ga pokušati dovesti samo ako im propadne plan s Daviesom.

Theo Hernanedz, koji je dosegao 200 nastupa za Milan u svim takmičenjima protiv Atalante, postao je treći defanzivac koji je zabio najmanje 20 golova (26) i pružio najmanje 20 asistencija (20) u posljednjih pet sezona u najjačih pet liga Evrope nakon Achrafa Hakimija i Raphaela Guerreira.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Jedini krivac za ovakvo stanje bayerna je Salihamidzic on dok nije dosao sve je funkcionisalo u pravom smislu,ali njegovo ne znanje i upravljanje klubom ce trebati novom direktoru da vrati bayern na pravi put za 5 godina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije