Svi odlaze, samo on ostaje: Partija života najlojalnijeg igrača današnjice

Uvijek uz voljeni klub

Svi odlaze, samo on ostaje: Partija života najlojalnijeg igrača današnjice

A. Čaušević

Rijetki su igrači koji su odoljeli zovu novca te ostali da igraju za voljeni klub. 

Kada se vratio u Borussiju Dortmund prije 10 godina Marco Reus je sebi obećao da će u tom klubu biti do kraja karijere.

U međuvremenu su mnogi napustili ekipu. Trener Klopp, zatim sjajni igrači poput Goetzea, Lewandowskog, Gundogan, Hummels, Aubameyang, Dembele, Pulišić, Sancho, ali Reus je ostao.

Ovaj 32-godišnjak je u nedjelju odigrao možda i svoju najbolju utakmicu u karijeri i to protiv druge Borussije, one iz Moenchengladbacha gdje je i igrao jedan dio karijere.

U visokoj pobjedi rezultatom 6:0 bivši njemački reprezentativac je bio involviran u čak pet golova svog tima.

Reus je dva puta bio strijelac, dok je upisa čak tri asistencije i to Wolfu. Malenu i Moukoku. Oduševio je i sudijskoj nadokonadi.

U posljednjim momentima dosuđen je penal za Žuto-crne, ali je Reus odlučio da on ne bude taj koji će izvesti kazneni udarac te je to prepustio Canu koji je rutinski pogodio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potez kojim je Reus još jednom pokazao srce šampiona i karakteristiku pravog lidera pa i ne čudi zašto je omiljen u svlačionici i kod navijača.

Inače, karijeru sjajnog veznjaka je obilježilo nekoliko teških povreda, ona najbolnija ga je zadesila pred Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Da stvar bude lošija za njega Nijemci su tada osvojili Mundijal.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hiphopium
Veliki Marco Reus !!! BVB
11 0
M2596
Najlojalniji? ? Znate li vi što to znači?!?! ? Sami ste rekli "KAD SE VRATIO", da je najlojalniji igrač današnjice ne bi nikada otišao iz Dortmunda! On se ne razlikuje od recimo Hummelsa!!! Da ga nisu zadesile silne ozljede davno bi on otišao iz BVB!!! Onaj tko je zaista najlojalniji igrač današnjice je THOMAS MÜLLER, koliko god ga netko ne volio to mora priznati. A vi ako niste znali za to posjetite malo Wikipediu pa vidite što piše za Reusa što se tiče klubova a što piše kod Müllera!!!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije