Romano večeras lansirao transfer bombu: "Ostalo je da se dogovori način isplate"
Foto - EPA

Adeyemi odabrao novi klub

Romano večeras lansirao transfer bombu: "Ostalo je da se dogovori način isplate"

Midhat Šljivak

Mladi njemački napadač Karim Adeyemi (20) odabrao je novi klub.

Sjajni napadač Salzburga našao se na meti mnogih evropskih velikana. Povezivao se s Bayernom i Barcelonom, ali na kraju je njegov izbor pao na Borussiju iz Dortmunda.

Ugledni Fabrizio Romano večeras donosi informaciju kako je ovaj 20-godišnji napadač jako blizu potpisa ugovora s timom iz Dortmunda.

Adeyemi je već sve dogovorio s Borussijom. Ugovor će biti na pet godina, a još se pregovara s RB Salzburgom oko načina isplate novca.

Ovaj mladi fudbaler trebao bi biti zamjena za Erlinga Haalanda koji gotovo sigurno napušta klub i sigurno je da će ovaj napadač imati šansu da se pokaže u Dortmundu.

Njemački reprezentativac je igrao za omladinske selekcije Bayerna, ali otišao je nakon dvije godine u Unteraching.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od 2018. godine član je Salzburga. Igrao je sjajno za njihov rezervni tim Liefering, a zatim je s vrhunskim nastupima nastavio u prvom timu Salzburga.

To mu je na kraju donijelo interes brojnih velikana. On međutim smatra da bi prelazak u Dortmund bio najbolji korak za njegovu karijeru i odabrao je dres Borussije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Borussia jednostavno uvjek ima vrhunske napadace i ovo ce bit za 5 godina novi haaland
9 0
King_Kenny
...i ovaj ce za par godina negdje za 100 miliona.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi