A činilo se nezamislivo: Marco Reus napušta Dortmund i prelazi u drugi klub u Bundesligi?
Marco Reus bi se mogao vratiti u M'Gladbach ili otići u MLS?

Preko 10 godina je u Borussiji

A činilo se nezamislivo: Marco Reus napušta Dortmund i prelazi u drugi klub u Bundesligi?

E. Ganibegović

Marco Reus godinama unazad postao je ikona Borussije Dortmund. No, sjajni fudbaler bi na ljeto mogao napustiti ovaj klub i jednoj lijepoj priči mogao bi doći kraj možda i ranije nego što se to očekivali.

Dok je gledao saigrače poput Gotzea ili Lewandowskog kako prelaze u Bayern, Marco Reus je uvijek ostajao vjeran svojoj Borussiji u kojoj je već 12 godina.

Ugovor s Milionerima ističe mu na kraju ove sezone i slavni fudbaler bi mogao napustiti Signal Iduna Park, prenose inostrani mediji.

S obzirom na to da već ima 34 godine na leđima i sklon je povredama, ne čudi toliko ako napusti Borussiju Dortmund, no mogao bi iznenaditi prelaskom u drugi klub iz Bundeslige.

Marco Reus se vraća u Monchengladbach? 

Navodno je za njegove usluge zainteresovana druga Borussia, onda iz Monchengladbacha. Podsjetimo, upravo je za oko 17 miliona eura iz tog kluba 2012. godine stigao na Westfalen.

Osim Borussije, za njegove usluge interesuju se i pojedini klubovi iz MLS lige koja u posljednje vrijeme okuplja sve veći broj zvijezda, a najveća je naravno Leo Messi koji igra za Inter Miami.

Oglasi

Tokom 12 sezona, veznjak je odigrao 415 utakmica, postigao 167 golova i upisao 126 asistencija. Pored svog impresivnog učinka na terenu, Reus je posljednjih sezona izabran i za kapitena Borussije Dortmund.

Ono za čime sigurno najviše može žaliti jeste što nijednom nije bio prvak Njemačke. Stigao je u Borussiju baš kada je bila prvak, ali otada traje dominacija Bayerna koja će po svemu sudeći završiti ove sezone jer Leverkusen melje sve pred sobom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dva puta je Reus osvojio DFB-Pokal i tri puta Superkup Njemačke. Tri puta je bio i igrač sezone u Bundesligi, ali zaustavio se na tek pet trofeja.

Igrao je s Borussijom i finale Lige prvaka, ali i tada mu je na put stao Bayern koji je slavio pogotkom Robbena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi