Da li je moguće? Stigao je medicinski izvještaj za Reusa i mnogi su u čudu

Kapiten Borussije iznesen na nosilima

Da li je moguće? Stigao je medicinski izvještaj za Reusa i mnogi su u čudu

A. Čaušević

Marco Reus je vjerovatno najveći maler u svijetu fudbala kada su u pitanju povrede.

Reus je na nosilu iznesen nakon pola sata igre derbija protiv Schalkea 04 i to zbog ozbiljne povrede zgloba desne noge.

Iskusni veznjak je prilikom jednog duela iskrenuo zglob, pao na pod, uhvatio se za glavu i odmah se pomislilo na ozbiljniju povredu.

Sjajni fudbaler je do sada propustio nekoliko velikih takmičenja zbog povreda, međutim ovaj put nakon ljekarskih pregleda mnogi su ostali u čudu.

Naime, nakon ljekarski pregleda ustanovljeno je da povreda nije toliko teške prirode te da nastup na Svjetskom prvenstvu nije pod znakom pitanja.

Sportski direktor Borussije Dortmund je u nedjelju izjavio kako Reusa čeka nekoliko sedmica pauze i da u klubu svi lakše dišu zbog toga.

"Bili smo šokirani zbog povrede, ali su testovi pokazali da nije došlo do loma. Radi se o povredi ligamenta, ali nije toliko ozbiljno da je Svjetsko prvenstvo upitno", kazao je Kehl.

Kehle je dodao kako će kapiten Žuto-crnih pauzirati tri do četiri sedmice što znači da bi treba biti potpusno spreman za novembarsku akciju i Mundijal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nikada neću odustati", putem društvenih mreža je poručio Reus koji je interesantno 2014. godine propustio Svjetsko prvenstvo i to baš kada su Nijemci postali prvaci Evrope.

Inače, 33-godišnjak je na sjajan način ušao u novu sezonu pošto je na 10 mečeva u svim takmičenjima bio na učinku od tri gola i četiri asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Pa je li moguće šta pisete: “ Reus koji je interesantno 2014. godine propustio Svjetsko prvenstvo i to baš kada su Nijemci postali prvaci Evrope.”
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi