Zaboravite na Džeku, Livakovića, Tadića, Icardija...: Završava se transfer koji će uzdrmati Bosfor!

Turci u ekstazi

Zaboravite na Džeku, Livakovića, Tadića, Icardija...: Završava se transfer koji će uzdrmati Bosfor!

Admin Čaušević

Vrlo vjerovatno nikada u jednom prijelaznom roku u Tursku nije stiglo toliko zvučnih imena kao što je to slučaj ovog ljeta, a ona najveća tarnsfer bomba tek treba biti aktivirana. 

Edin Džeko, Mauro Icardi, Dušan Tadić, Ante Rebić, Hakim Ziyech, Wilfred Zaha, a od danas i Dominik Livaković su samo neke od zvijezda koje su potpisale za istanbulske velikane ovog ljeta. 

I dok je Bešiktaš bio rezervisan dovođenjem "samo" Rebića i Oxlade-Chemberlaina iz Liverpoola, Galatasaray i Fenerbahce nisu štedili.

Fener se zaista odlično pojačao sa Džekom, Fredom, Tadićem i Livakovićem, ali definitivno se isto meže reći i za Galatasaray.

Redove aktuelnog prvaka su između ostalih pojačati Icardi, Ziyech, Zaha, Angelino, a popularni Lavovi tek pripremaju najveći transfer.

Oglasi

Naime, kako izvještava Tuttomercato do kraja prijelaznog roka novi igrač Galatasaraya bi trebao postati Marco Verratti.

Verratti kotira za jednog od najboljih veznjaka svijeta, skoro deceniju je član PSG-a, a na Parku prinčeva su odlučili da se riješe omalenog Italijana.

Cilj Gatasaraya je dovesti Verrattija na posudbu s pravom otkupa, dok Parižanima nude i procenat od buduće prodaje. 

Ovaj 30-godišnjak je prekrižen u PSG-u odlukom Luisa Enriquea, na stolu ima ponuda iz Saudijske Arabije, ali mu se i ne ide u novu obećanu zemlju za fudbalere.

Galatasaray je na putu povratka u grupnu fazu Lige prvaka po prvi put nakon četiri godine pa i ne čudi zašto u ovom klubu nisu štedili.

S obzirom na pojačanja tri najveća turska kluba nema sumnje da će šampionat te zemlje u ovoj sezoni biti i više nego uzbudljiv.

Top Komentari

Delminium
Vi stvarno niste normalni.Ekstaza u Turskoj zbog dolaska propalog Veratija.Nisu vam ravni ni Vuĉićevi tabloidi.
1 0
K79
pa u Parizu postoji izreka kad otjeramo Veratija možda nešto i osvojimo hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi