Objavljene cifre: Turci nasamarili Dinamo, Modri za Livakovića nisu dobili novca koliko se mislilo!

Hrvat nova jedinica turskog velikana

Objavljene cifre: Turci nasamarili Dinamo, Modri za Livakovića nisu dobili novca koliko se mislilo!

Admin Čaušević

I zvanično je potvrđen prelazak Dominika Livakovića u Fenerbahce, a detalji ugovora pokazuju da Dinamo uopšte nije zaradio koliko se mislilo u prvi mah.

Nakon pregovora koji su trajali sedmicama Livaković je u četvrtak doputovao u Istanbul, da bi konačno danas i zvanično bio predstavljen kao novi član Fenerbahcea.

Sjajni golman se na utakmici play-offa Konferencijske lige protiv Vittesea upoznao sa istanbulskom publikom, a nova avantura za sada već bivšeg kapitena Dinama počinje danas. 

Danima unazad se spominjalo kako će Dinamo na ime transfera dobiti devet miliona eura plus milion bonusa, međutim realnost je drugačija.

Naime, Fenerbahce je potvrdio da će Zagrepćanima pripasti 6.65 miliona eura fiksnog iznosa, te 950.000 na ime eventualnog bonusa.

Oglasi

Inače, odlični Hrvat kojeg su željeli i brojni klubovi iz Liga petice je sa Fenerbahceom potpisao petogodišnji ugovor.

Paralelno sa objavom Fenerbahcea o transferu, najuspješniji hrvatski klub se na društvenim mrežama oprostio od svoje dugogodišnje jedinice.

"Dragi Livi, od srca ti hvala na maestralnih i nezaboravnih sedam godina radosti, velikih utakmica, vrhunskih rezultata, hvala na brojnim trofejima i stvaranju zlatne Dinamove povijesti i želimo ti svu sreću u nastavku tvog sportskog i životnog puta", poručili su iz Maksimira.

Objavio je zagrebački klub i emotivni oproštaj Livakovića od dresa Dinama u kojem je imao veliki broj fenomenalnih izdanja i definitivno je zaslužio veliki transfer.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Neka Dinamo nastavi rasti i blistati, a jaću uvijek biti vaš navijač, kao što sve vi bili moji. Hvala vam na svemu. Za kraj svomu emociju prema Dinamu mogu izraziti u samo jednoj rečenici: 'Činiš me sretnim kad tužno je'" poručio je Livaković.

Inače, Livaković u novom klubu neće imati problema sa adaptacijom pošto će ga dočekati Edin Džeko i Dušan Tadić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Turci nasamarili dinamo ili su medije nasamarili, pa samo bi idijot mislio da će dobit 10milijuna koliko mu je izlazna klaszula i onda ga čekati da odigra još jednu pa još jednu utakmicu, ja sam prije 2 tjedna napisao da će otiči za 5 milijuna i ovih 7.6 je da se udaraju nogom u guzicu, zadnja godina ugovora, očito nije bilo toliko zainteresiranih mogli su ga i 5 platit.
2 1
ljoze_ono_na
Bice da se i Dinamo informisao o ciframa na ovom i slicnim portalima i da nisu citali zvanicnu ponudu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi