Zbog njega su ismijavali Džeku, a on sada pokazao kakav je "ubica" pred golom

Galata vodi u derbiju protiv Trabzona

Zbog njega su ismijavali Džeku, a on sada pokazao kakav je "ubica" pred golom

E. Čaušević

Galatasaray igra na svom terenu derbi drugog kola turske Superlige protiv Trabzonspora, a u centru pažnje u prvom poluvremenu našao se Mauro Icardi.

Galatasaray brani titulu prvaka Turske i sigurno je da nas čeka spektakl ove sezone s obzirom da je njihov najveći rival Fenerbahče doveo ogromna pojačanja kako bi se nakon devet godina pauze vratili na tron.

Upravo su navijači Galate ismijavali Fenerbahče kada su Edina Džeku predstavili kao svjetsku zvijezdu tvrdeći da on nije ni do koljena njihovom Mauru Icardiju.

Da će Džeko i Icardi voditi bitku za najboljeg strijelca sezone svima je jasno, a obojica su krenuli itekako "nabrijano" u novu sezonu.

Icardi je večeras na terenu protiv Trabzona od prve minute, a kakav je "ubica" pred golom protivnika Argentinac je i večeras demonstrirao.

Oglasi

Naime, u 23. minuti Galatasaray je uspio da povede sa 1:0, a u centru pažnje bio je upravo Icardi koji je postigao fenomenalan gol za erupciju oduševljenja navijača aktuelnog prvaka Turske.

Icardi je prošle sezone bio daleko najbolji igrač Galatasarayja i vodio je ovaj klub do titule, a onda su čelnici turskog velikana očekivano otkupili njegov ugovor od PSG-a.

Ovaj 30-godišnjak stigao je u Galatu za deset miliona eura, te je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U prošloj sezoni u dresu Galate je na 26 utakmica zabio čak 23 gola i dodao je još osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi