Mbappe vraćen u tim PSG-a za meč protiv Toulousea, ali nedostaje druga zvijezda

Luis Enrique odlučio

Mbappe vraćen u tim PSG-a za meč protiv Toulousea, ali nedostaje druga zvijezda

Edmir Škorić

PSG u subotu gostuje Toulouseu u 2. kolu francuske Ligue 1, a u roster se vratio 24-godišnji napadač Kylian Mbappe.

Mbappe je bio izbačen iz PSG-a pred početak turneje u Japanu, nije bio u timu ni protiv Lorienta (0:0) u prvom kolu Ligue 1, no sada je pred gostovanje u Toulouseu vraćen, što je potvrdio i sam trener Luis Enrique.

I dok je Mbappe vraćen, nedostaje Marco Verratti, a Italijan je bio izvan tima i u prvom kolu.

S obzirom na to da je sve vjerovatnije da će Marco Verratti ovog ljeta napustiti Paris Saint-Germain – bilo to u Saudijsku Arabiju ili neki drugi klub u Evropi – italijanski veznjak je izostavljen iz ekipe koja će sutra navečer otputovati na susret s Toulouseom.

Još jedan značajan izostanak je španski lijevi bek Juan Bernat, unatoč odsutnosti Nuna Mendesa zbog povrede, s tim da se bivši igrač Bayerna navodno približava povratku u Bundesligu.

Oglasi

No, veliki dobitak za PSG je povratak Mbappea, koji je navodno pronašao dogovor s čelnicima kluba i mogao bi uskoro potpisati novi ugovor do ljeta 2025. godine, iako je uporno namjeravao ostati do sljedećeg ljeta, a onda kao slobodan igrač preći u Real Madrid.

U Toulouse putuje i Ousmane Dembele, koji je došao iz Barcelone i mogao bi debitovati za svoj novi tim.

Trener Parižana Luis Enrique je naznačio na press konferenciji kako je Dembele spreman za utakmicu i vrlo moguće da će biti starter.

Ljetni prijelazni rok traje do kraja avgusta, a još nije poznato hoće li bogati pariški klub dovoditi još igrača i hoće li biti novih odlazaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ranije ovog ljeta Sergio Ramos je napustio klub jer mu je istekao ugovor, dok je Lionel Messi kao slobodan prešao u Inter Miami, a Neymar je za oko 80 miliona eura prodan Al Hilalu u Saudijskoj Arabiji.

Ipak, bilo je i velikih dolazaka, a t o su Marco Asensio, Milan Skriniar, Xavi Simons, Lee Kang-in, Lucas Hernandez, Goncalo Ramos, Manuel Ugarte I spomenuti Dembele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi