Poredak 10 najplaćenijih fudbalera svijeta: Samo jedan igra u Evropi i tek je peti na listi!

Pogađate, to je Kylian Mbappe

Poredak 10 najplaćenijih fudbalera svijeta: Samo jedan igra u Evropi i tek je peti na listi!

Eldar Ganibegović

Ono što je nekada radila Kina, sada radi Saudijska Arabija, čak i u većem obimu. Ova azijska zemlja ulaže velika sredstva kako bi dovela svjetske fudbalske zvijezde, te je zbog tog trenda na listi od 10 najplaćenijih fudbalera svijeta samo jedan igrač koji trenutno igra u Evropi.

Prelaskom Cristiana Ronalda u Al Nassr iz Saudijske Arabije počeo je trend odlaska velikih fudbalskih zvijezda u Saudijsku Arabiju, a naročito su tamo mnogi pohrlili ovog ljeta.

Među posljednjima koji je tamo otišao je Neymar koji je jučer ozvaničio transfer u Al Hilal. Jedan od rijetkih koji je otišao iz Evrope, a nije otišao u Saudijsku Arabiju, jeste Lionel Messi koji je potpisao za Inter Miami u MLS-u.

Pogađate, na listi od deset najplaćenijih fudbalera svijeta današnjice najviše ih je iz klubova iz Saudijske Arabije, čak osam, dok su tu po jedan igrač klubova iz Evrope i Sjeverne Amerike.

Kada su igrači van Saudijske Arabije u pitanju, to su Lionel Messi (Inter Miami) i Kylian Mbappe (PSG), dok listu predvode s godišnjom platom od po 200 miliona eura bivše zvijezde Real Madrida, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

Dva simpatična afrička igrača koja su uvijek važila za skromne momke, Sadio Mane i N'Golo Kante, također su otišli u Saudijsku Arabiju i nalaze se na ovoj listi, pa pogledajmo je.

Oglasi

# IGRAČ KLUB GOD. PLATA
1. C. Ronaldo Al Nassr 200 miliona €
1. K. Benzema Al Ittihad 200 miliona €
3. N'G. Kante Al Ittihad 100 miliona €
3. Neymar Al Hilal 100 miliona €
5. K. Mbappe PSG  70 miliona €
6. L. Messi Inter Miami 45 miliona €
7.  S. Mane Al Nassr 40 miliona €
7. J. Henderson Al Ettifaq 40 miliona €
9. R. Mahrez Al Ahli  35 miliona €
10. K. Koulibaly Al Hilal 30 miliona €

Ovu listu objavio je ugledni španski AS, no velika je vjerovatnoća da će se ona još mijenjati do kraja ljetnog prijelaznog roka, s obzirom na to da bogati Saudijci vrebaju još mnogo fudbalera.

Sergio Ramos je također slobodan i mnogi klubovi iz ove zemlje bi ga rado vidjeli u svojim redovima, naročito nakon što ga je na vrlo hladnokrvan način otpisala Sevilla, njegov bivši klub.

U Saudijsku Arabiju otišla su i dva bh. reprezentativca, a to su Ibrahim Šehić i Gojko Cimirot. Međutim, čini se da je druga zemlja kao obećana za naše fudbalere. 

Ostaje nam da do kraja prijelaznog roka ispratimo šta će se sve dešavati i ko će još otići u Saudijsku Arabiju, te eventualno zauzeti mjesto među deset najplaćenijih svjetskih fudbalera. 

Top Komentari

Sioux1921
Vise nije ni sport sto je nekad bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi