Haaland imao show protiv Kosova, "petarda" Španije, poraz Crne Gore
FOTO: EPA

Prijateljske utakmice

Haaland imao show protiv Kosova, "petarda" Španije, poraz Crne Gore

Haris Zilić

Početak mjeseca juna fudbalske reprezentacije koriste za odigravanje prijateljskih utakmica, a većina njih se sprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj koje počinje 14. juna.

Za predstojeći EURO se sprema i selekcija Slovačke koja je bila zajedno sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u kvalifikacionoj grupi.

Slovaci su danas u prijateljskom susretu savladali San Marino rezultatom 4:0. Strijelci za Slovake bili su Rigo, Suslov, Haraslin i Strelec.

Skandinavski duel odigrale su reprezentacije Danske i Švedske, Danci su slavili 2:1 golovima Hojbjerga i Eriksena, dok je za Švedsku pogodio Isak.

Norveška je iskoristila termin da ugosti selekciju Kosova i u toj utakmici na sceni je bio Erling Haaland.

Sjajni napadač Manchester Citya tri puta je pogađa mrežu Kosova i donio trijumf svojoj reprezentaciji rezultatom 3:0.

Oglasi

Belgija je rezultatom 2:0 bila bolja od naših komšija selekcije Crne Gore.

Za Belgiju su pogađali De Bruyne i Trossard, a Crna Gora je meč završila s igračem manje jer je drugi žuti karton u finišu utakmice dobio Brnović.

Španija se odlučila za lakši trening prije nastupa na Evropskom prvenstvu pa su odigrali prijateljski susret sa komšijama iz Andore.

Španci su slavili sa visokih 5:0 uz hat-trick Oyarzabala, a po gol su postigli još Perez i Torres.

U ranijem izvještaju spomenuli smo da je Francuska savladala reprezentaciju Luksemburga rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi