Oko 4.000 navijača na treningu prisustvovalo žestokom okršaju dvojice njemačkih reprezentativaca!

Nekoliko dana prije početka Eura

Oko 4.000 navijača na treningu prisustvovalo žestokom okršaju dvojice njemačkih reprezentativaca!

Edmir Škorić

Uzavrela atmosfera na treningu njemačke fudbalske reprezentacije, koja se sprema za početak Eura i duel sa Škotskom koji je na programu u petak.

Danas su zvijezde njemačke reprezentacije trenirale tako što su na malom prostoru u šesnaestercu bile podijeljene u nekoliko timova, a u jednom trenutku došlo je do sukoba između dvojice reprezentativaca.

Kako piše Bild, 33-godišnji napadač Borussije Dortmund Niclas Fullkrug imao je žestoku svađu sa Antonijom Rudigerom (31). Njih dvojica bili su rivali na treningu, baš kao i nedavno u Londonu u finalu Lige prvaka.

U jednom trenutku napadač Borussije pada na pod, psuje Rudigera, a stoper Reala mu uzvraća. Sve to pred očima 4.000 navijača koji su došli da prate trening svog nacionalnog tima.

Pomoćni trener Sandro Wagner (36) morao je intervenisati i razdvojiti dvojicu igrača. Urzo je uslijedila pauza da bi se igrači osvježili jer je bilo jako vruće, a Rudiger je sarkastično aplaudirao svom protivniku.

Oglasi

Wagner je potom otišao do Rudigera kako bi ga smirio. Nedugo nakon toga bivši igrač Chelseaja se udaljio i s atletskim trenerom trčao, vjerovatno kako bi se "ispuhao".

Nimalo prijatna situacija u ekipi Juliana Nagelsmanna samo nekoliko dana prije početka Evropskog prvenstva. No, Fullkrug i Rudiger se dobro slažu već neko vrijeme i dosta puta su bili zajedno, tako da bi se stvari trebale brzo zaboraviti.

Fullkrug je samo dan ranije Rudigera uvrstio među igrače s kojima se najbolje slaže u timu, tako da je ova situacija zaista iznenađujuća.

Njemačka će u petak u prvom kolu u 21 sat igrati protiv Škotske, potom će 19. juna u Stuttgartu igrati sa Mađarskom, a 23. sa Švicarskom u Frankfurtu.

Konačan spisak Nagelsmanna:

Oglasi

Golmani: Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Oliver Baumann (Hoffenheim)

Defanzivci: Waldemar Anton, Maximilian Mittelstadt (oba Stuttgart), Benjamin Henrichs, David Raum (oba RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern München), Robin Koch (Frankfurt), Antonio Rudiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Veznjaci: Robert Andrich, Florian Wirtz (obojica Bayer Leverkusen), Chris Fuhrich (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), Ilkay Gundogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala, Aleksandar Pavlović, Leroy Sane (svi Bayern)

Napadači: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Fullkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Muller (Bayern München), Deniz Undav (Stuttgart)

Top Komentari

struja
Rudiger ubija fudbal,nazalost treneri na tome jos insistiraju.
1 0
PRESEDAN
Sasvim normalna stvar,kakva vijest
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi