Marek Hamšik predstavljen u novom klubu, predsjednik mu naredio da kupi 5.000 svojih dresova

Potpisao nakon eura

Marek Hamšik predstavljen u novom klubu, predsjednik mu naredio da kupi 5.000 svojih dresova

A. Čaušević

Marek Hamšik je na Evropskom prvenstvu nastupio u dresu Slovačke koja je takmičenje okončala u grupnoj fazi. 

Nekoliko dana nakon što je za njega završen turnir Hamšik je realizovao transfer, a karijeru će nastaviti u Turskoj.

Nova destinacija za iskusnog veznjaka je Trabzonspor. Klub s obala Crnog mora je putem drštvenih mreža i zvanično potvrdio transfer.

"Zaista sam sretan što sam ovdje. Ovo je pravo mjesto za mene. Sada se mogu fokurisarati na novu sezonu nakon nastupa na Euru. Sve se desilo brzo, sve je bilo čisto kao što sam i želio", rekao je Slovak.

"Odmah sam vidio kakva strast ovdje vlada baš kao u Napoliju. To je ono što treba biti fudbal, nema ništa ljepše nego čudi aplauze navijača."

[twitter]https://twitter.com/Trabzonspor/status/1409844103362269194[/twitter]

Oglasi

Inače, cilj Trabzonspora je da proda 300.000 dresova bivšeg igrača Napolija, a sam Hamšik je na zahtjev klupskog predsjednika odmah Ahmeta Agaougla kupio 5.000.

"Nadam se da će i naši navijači dati doprinos da se dostigne ova cifra. Veoma sam ponosan da mogu podržati ovu ideju i što vidim navijače da hodaju ulicama s mojim dresom", rekao je 33-godišnjak.

Hamšik u Trabzonspor dolazi iz švedskog Goeteborga, a prije toga je imao epizodu u kineskom DL pro.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ljubitelji fudbala ga pamet po sjajnim nastupima u dresu Napolija čiji je dres nosio 12 godina u periodu od 2007. do 2019. godine i postao ikona kluba sa juga Italije.

Hamšikovo iskustvo će sigurno biti od velike koristi Trabzonsporu, a pomenuti fudbaler je odigrao i 125 utakmica za reprezentaciju Slovačke i postigao 26 pogodaka za nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi