Maribor i Cercle Brugge potvrdili transfer Dine Hotića

Karijeru nastavlja u Belgiji

Maribor i Cercle Brugge potvrdili transfer Dine Hotića

E. Škorić

Nogometni klub Maribor potvrdio je odlazak bh. reprezentativca Dine Hotića.

Još jutros smo pisali da Hotić za 1,2 miliona eura prelazi u redove belgijskog Cercle Bruggea.

Hotića čeka veliki izazov, s obzirom da je njegov tim na posljednjem mjestu u belgijskom prvenstvu i čeka ga grčevita borba za opstanak.

Nakon što je nedavno debitovao za A reprezentaciju BiH, dobio je priliku da se okuša u prvenstvu Belgije, a transfer je potvrdio i Maribor.

"Potvrđujemo transfer i odlazak našeg djeteta, koje je prešlo iz talentiranog dječaka u zrelog čovjeka, oca i vrhunskog nogometaša u Narodnom vrtu. Pratili smo njegov razvoj, usmjerili ga prema putu razvoja i pomogli mu da dosegne tu razinu. Dino, hvala na krasnih osam godina. U daljnjoj karijeri želimo mu sve najbolje kako bi mogao napredovati kao i u Mariboru, čak i u novom klubu. Prema takvoj uobičajenoj priči, Dino je: Jednom Viola, uvijek Viola! “, rekao je sportski direktor slovenačkog prvaka Zlatko Zahović za zvaničnu stranicu Maribora.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

I sam Cercle Brugge je predstavio Hotića kao novog igrača.

Promo

Top Komentari

BJB1
Ode ubrzo u drugu belgijsku ligu,sto znaci ode u zaborav
1 0
andi
sretno momak.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi