Kek o 'odbjeglom' Hotiću: Dao sam mu signal, ali...
EPA

Selektor Slovenije poštuje odluku fudbalera Maribora

Kek o 'odbjeglom' Hotiću: Dao sam mu signal, ali...

Javnost u Sloveniji i dalje se ne može pomiriti s odlukom Dine Hotića da u budućnosti nastupa pod zastavom BiH.

Fudbaler Maribora je od najmlađih uzrasta nastupao za Sloveniju i mnogi su u njemu vidjeli budućnost, ali na kraju je 'okrenuo leđa' domovini i zaigrao za zemlju iz koje potiču njegovi roditelji.

Ni posljednji intervju koji je dao Matjaž Kek nije mogao proći a da se pritom ne spomene Hotić, za čiji 'bijeg' mediji u Sloveniji krivicu pripisuju upravo svom selektoru.

"Forsira se priča da je Kek izgubio Hotića, ali u pitanju je nešto drugo. Odluka je to fudbalera koji nije vidio svoju perspektivu u Sloveniji. On je bio s nama u Marbelli na okupljanju, to je bio dovoljno velik signal o tome šta mislim o njemu, ali... Zreo je čovjek koji zna šta radi", poručio je Kek.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Hotić je zvaničan debi za fudbalsku reprezentaciju BiH upisao u posljednjem meču protiv Lihtentštajnu.

Top Komentari

Rukfas
Haris Vuckic bi isto rado zaigro za Bih Ima i pravo,samo papci ga ne zovu
1 2
Mowzilla
Hajde, zadrzali ste Harisa Vuckica i Jasmina Kurtica, sta cmizdrite k'o guma...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi