Maribor na sedmom nebu, Liga prvaka bez Balotellija
Foto: EPA

Bivši igrač Zrinjskog u Ligi prvaka

Maribor na sedmom nebu, Liga prvaka bez Balotellija

S. Bošković

Fudbaleri Maribora i Napolija obezbijedili su nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. 

Maribor našeg Jasmina Mešanovića  večeras je na domaćem terenu savladao Hapoel Beer Shevu rezultatom 1:0, te je unatoč porazu u gostima (2:1) prošao dalje. 

Slovenski tim je od početka susreta krenuo ofanzivno, pa je već nakon 15 minuta poveo, a gol je postigao Viler. Do kraja susreta gosti su pokušavali doći do gola koji bi ih odveo u grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja, no Maribor se uspio odbraniti od svih napada izraelske ekipe i proći dalje. 

Vrijedi napomenuti da je bh. internacionalac Jasmin Mešanović ovaj susret odgledao s klupe. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli je upisao još jednu pobjedu protiv Nice. Nakon što je prvoj utakmici slavio rezultatom 2:0, u drugoj je tim iz Italije upisao identičnu pobjedu. Nakon prvih 45 minuta igre nije bilo pogodaka, a onda je na otvaranju drugog dijela Callejon pogodio na asistenciju Hamšika. U samom finišu utakmice Insigne je pogodio i odveo tim iz Napulja u grupnu fazu Lige prvaka ukupnim rezultatom 4:0. 

Pored ova dva tima plasman u grupnu fazu Lige prvaka večeras su još izborili Olympiakos, Celtic i Sevilla. 

Liga prvaka, play-off: 

Maribor - Hapoel Beer Sheva 1:0 (Viler 15')
Nice - Napoli 0:1 (Callejon 48', Insigne 89')






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije