Maribor nakon velike drame prošao u treće pretkolo Lige šampiona

Igrali Pirić i Mešanović

Maribor nakon velike drame prošao u treće pretkolo Lige šampiona

Fudbaleri Maribora plasirali su se u treće pretkolo Lige šampiona nakon što su večeras izgubili u gostima od AIK-a sa 3:2. 

Podsjetimo, ekipa iz Slovenije je prije osam dana pobijedila na domaćem terenu sa 2:1, a istim rezultatom Šveđani su slavili večeras na Friends Areni.

Otišlo se u produžetke u kojima je AIK poveo sa 3:1 golom Elyounoussija, ali prolaz Mariboru u treće pretkolo donosi Cretu tri minute prije kraja drugog produžetka.

Bh. reprezentativac Kenan Pirić branio je cijeli meč za goste i dobio žuti karton, dok je Jasmin Mešanović igrao od 86. minute.

Slovenska ekipa će u trećem pretkolu igrati protiv Rosenborga koji je nešto ranije izbacio BATE Borisov.

Liga prvaka, revanš 2. pretkola:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AIK Štokholm - Maribor 3:2

Promo

Top Komentari

Ludilo_brale
Zrinja u malom prošao vcrs . A sutra .. za pobjedu sutra je dan !!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi