Maribor odbio unosnu ponudu za Pirića

Bh. golman bi mogao napustiti Sloveniju

Maribor odbio unosnu ponudu za Pirića

S. Mlaćo

Bh. golman Kenan Pirić mogao bi uskoro napustiti Maribor. Pirić iza sebe ima sjajnu sezonu i sve glasnije se špekuliše da je vrijeme za odlazak, a neslužbeno saznajemo da je u slovenski klub stigla ponuda iz Belgije.

Jedan belgijski klub je ponudio 400.000 eura, no Maribor nije pristao. Ne planiraju Pirića pustiti za novac manji od milion KM, te za sada od transfera nema ništa.

Pirić je u Maribor stigao iz mostarskog Zrinjskog na ljeto 2018. godine i pokazao svoje kvalitete. Iako Maribor protekle sezone nije briljirao, Pirić se istakao i dobio mnoge pohvale, kako trenera, tako protivničkih igrača, kao i medija.

Upisao je 26 nastupa u Prvoj ligi Sloveniji.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Do sada je dva puta stajao na golu naše nogometne reprezentacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi