Mešanović: Znamo gdje smo izgubili naslov

Napadač Maribora

Mešanović: Znamo gdje smo izgubili naslov

E. Škorić

Bh. napadač Jasmin Mešanović govorio je za zvaničnu web stranicu NK Maribor.

Prošla sezona bila je loša za Maribor, ali atmsofera u svlačionici nije narušena.

„Nakon kraćeg odmora, ponovno smo se okupili i, zapravo, s ovom specifičnošću ovog ljeta, nastavili smo tamo gdje smo stali. Pred utakmicu smo odradili naporan trening, ali i dalje smo bili razigrani i efikasni “, rekao je Mešanović u subotu nakon 8:1 pobjede u prijateljsko meču protiv jednog niželigaša.

„Mi koji smo igrali u drugom poluvremenu imali smo više prostora za igranje, jer su se gosti manje mijenjali. To je slučaj i u prvenstvu, gdje je pravilo pet zamjena izašlo na vidjelo. Rezultat je visok, bila je primjetna razlika u kvaliteti, ali svaka pobjeda, svaki postignuti gol znači potvrdu zajedničkog rada i jačanje samopouzdanja. Namjera nam je da nastavimo ovako, potrebno je pojačati formu, jer će se to zaista stvarno uskoro dogoditi “, dodao je napadač iz BiH.

Od kraja prošle sezone do početka novih priprema nije trebalo dugo, ali Mariborčani kažu da je to novi početak za njih.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

„Sve započinje iznova, moramo biti potpuno fokusirani na rad od prvih treninga i utakmica. Znamo gdje smo izgubili naslov. Više si ne možemo priuštiti da napravimo toliko pogrešaka i potrošimo toliko bodova, od prvog kola moramo biti na najboljem nivou. Dobar početak bit će vrlo važan ", rekao je Mešanović koji je pozdravio dolazak čak pet pojačanja:

"Budući da su dugo s nama, nisu potpune novajlije. Brzo su se uključili, pokazali da su dobri igrači i već su dobro svjesni kakve zahtjeve imamo. Od treninga do treninga moramo raditi na poboljšanju imidža na terenu i ispravljanju određenih nedostataka kako nam se ne bi dogodilo ono što se dogodilo prošle sezone", dodao je Mešanović.

Top Komentari

Arnel925
Ovaj Mesanovic se nasljedio na klupi u Sloveniji kao Bale u Real Madridu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi