Najgori penal u historiji viđen u Sloveniji: U 101. minuti uradio ono zbog čega zaslužuje otkaz!

Nevjerovatno šta je čovjek napravio

Najgori penal u historiji viđen u Sloveniji: U 101. minuti uradio ono zbog čega zaslužuje otkaz!

E. Čaušević

Olimpija iz Ljubljane sinoć je osvojila trofej Kupa Slovenije jer je u finalu uspjela da pobijedi ljutog rivala Maribor nakon produžetaka sa 2:1. No, cijeli region bruji o detalju iz sudijske nadoknade kada je Maribor imao penal i mogao da sve riješi, ali potom smo svjedočili najgore izvedenom penalu ikad.

U regularnom dijelu sinoćnjeg finala Olimpije i Maribora nije bilo golova iako smo vidjeli dosta dobrih prilika s obje strane.

No, ono što je obilježilo utakmicu jeste detalj iz 11. minute sudijske nadoknade drugog poluvremena. Maribor je uspio da dođe do penala u posljednjim sekundama regularnog dijela i činilo se tada da će ovaj tim doći do pobjede i trofeja Kupa Slovenije.

Međutim, ono što smo tada vidjeli je glavna tema javnosti cijelog regiona, a o ovom penalu će se pričati sigurno i u ostatku svijeta.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Marko Tolić koji je htio da bude junak Maribora i čovjek koji je svojim golom donio pobjedu protiv ljutog rivala u finalu Kupa Slovenije.

Ipak, Tolić je u najgorem mogućem trenutku u 101. minuti meča odlučio da pokuša izvesti panenku, a ispostavilo se da je to najočajnija odluka koju je mogao da donese.

Oglasi

Tolić je izveo panenku, ali nije uspio da prevari golmana Olimpije koji je ostao na sredini gola i bez ikakvih problema uhvatio loptu. Igrači Maribora hvatali su se za glavu jer nisu mogli da vjeruju šta je njihov saigrač napravio i u kakvom trenutku je odlučio da izvede panenku.

Na kraju je utakmica otišla u produžetke, a Olimpija je uspjela da dođe do pobjede i to u čak 131. minuti i to upravo iz penala.

Olimpija je povele sa 1:0 u 103. minuti kada je Lasickas uspio da pogodi mrežu Maribora.

No, samo deset minuta kasnije Maribor se vratio i to preko Mitrovića koji je tek ušao u igru umjesto Kronavetera i zabio je gol za 1:1 samo nekolik osekundi kasnije.

No, u 128. minuti Sirk pravi penal koji je sve odlučio. Odgovornost je preuzeo Elšnik i za razliku od protivničke ekipe uspio je u posljednjim sekundama meča da zabije gol za 2:1 i Olimpiji donese trofej osvajača Kupa Slovenije.

Top Komentari

user1676631476
Panenka kao i svaka druga. Samo je fazon u tome da li ce golman nasjesti. Kad uspije majstor si, kad ne uspije glup si.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi