Maribor uputio brutalnu 'čestitku' Olimpiji na osvojenoj tituli

Jesu li pretjerali?

Maribor uputio brutalnu 'čestitku' Olimpiji na osvojenoj tituli

Fudbaleri Maribora nisu uspjeli da odbrane naslov prvaka Slovenije ove sezone.

Prvak je ove sezone postala Olimpija koja je devet minuta prije kraja sezone stigla do titule jer je izjednačila protiv Domžala u gostima na 1:1. Baš jedan bod je trebao ekipi iz Ljubljanje da se na kraju sezone nađe na prvom mjestu i osvojila ga je na veoma nezgodnom gostovanju.

Zanimljivo, do gola koji im je donio titulu stigli su sa bijele tačke. Glavni sudac Damir Skomina sasvim je opravdano dosudio penal za goste iz Ljubljane, a zanimljivo da je najveći rival u borbi za titulu Maribor čestitao titulu Olimpiji na veoma neobičan način.

Naime, na zvaničnom Facebook profilu Maribora postavljena je fotografija bijele tačke uz opis "čestitamo". Naravno, riječ je o ironičnoj čestici Maribora kojom su vjerovatno apelovali na veliki broj dosuđenih penala za Olimpiju u posljednjim kolima.

Podsjetimo da su obje ekipe na kraju sezone imale jednak broj bodova, ali Maribor je imao lošiji međusobni omjer.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi