Navijači slave Bišćana, Tomića i društvo: Presretan sam, zaslužili smo ovo
FOTO: SPS

Sjajni vezista na tronu u Sloveniji

Navijači slave Bišćana, Tomića i društvo: Presretan sam, zaslužili smo ovo

Samir Mlaćo

Olimpija je novi prvak Slovenije. U šokantnoj završnici izabranici Igora Bišćana došli su do titule prvaka, te na kraju imali razloga za veliko slavlje.

Olimpiji je u posljednjem kolu kod Domžala bio potreban samo bod, te se to na kraju i desilo (1:1). Pogodak sa 11 metara odlučio je prvaka u Deželi, a u redovima novog prvaka Slovenije sjajan je ove sezone bio bh. internacionalac Tomislav Tomić (27) koji je i govorio za SportSport.ba.

"Teška titula. Mariboru smo bježali u jednom trenutku deset bodova, onda se desio neki naš pad, ne mogu reći u igri, ali možda koncentrancije. Stvarali smo dosta šansi svaku utakmicu, ali kiksali gdje nismo smjeli, dok je Maribor zaigrao dobro poslije međusobnog duela u Stožicama i onda smo do kraja vodili veliku borbu. Jučer nam je bio potreban samo bod, međutim znali smo da su Domžale kvalitetna ekipa. Oni su napadali, držali loptu, ali mi smo imali bolje šanse te na kraju s penala došli do tog pogotka i jednog boda", kaže Tomić na početku razgovora.

Presretan je zbog četvrte titule prvaka koju je osvojio u dosadašnjoj karijeri.

"Upravo tako. Četvrta titula za mene, treća u nizu. Stvarno mi je drago što sam ovdje uzeo titulu odmah u prvoj godini jer znamo kakva je konkurencija u Sloveniji. Pogotovo kada pogledamo Maribor koji je osvajao titule godinama, a Olimpija je sada u posljednje tri godine čak dva puta došla do titule".

Konkurencija u Olimpiji je veoma jaka, ali Igor Bišćan vjeruje Tomiću. Virtuoz sa loptom na sredini terena dao je veliki doprinos u tituli svog tima.

"Prezadovoljni su svi u klubu. Imamo ogroman broj igrača, čak 27-28, konkurencija je jaka, a šef Bišćan zaista radio sjajan posao. Posložio je tim, staložen je, miran i uvijek otvoren za priču. Imamo kvalitetne treninge, a šef je zaista pravio i prave izmjene, što se pokazalo u odlučujućim mečevima".

Svjestan je da su očekivanja navijači i u Evropi velika.

"Mi prvo imamo u srijedu finale Kupa proiv Aluminija, apsolutni smo favoriti i želimo se okititi naslovom prvaka. Olimpija duplu krunu nije osvojila 25 godina, to valjda dovoljno govori. Kada je Evropa u pitanju, sigurno da su nam potrebna i pojačanja, a pitanje je i ko će ostati iz trenutnog tima".

Na radaru je Roberta Prosinečkog i priznaje da bi bio presretan ako opet dobije poziv selektora naše "A" reprezentacije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Ne opterećujem se time. Ako dobijem poziv naravno da ću se uvijek odazvati. Selektor Prosinečki bira igrače, on najbolje zna svoj posao, a meni će biti čast ponovo se odazvati", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba član prvaka Slovenije Olimpije iz Ljubljane Tomislava Tomića.

Tomić je ove sezone u Prvoj ligi Slovenije upisao 32 nastupa uz jednu asistenciju, te pet nastupa u Kupu te zemlje. U Ljubljanu je stigao iz mostarskog Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti