Olimpija u šokantnoj završnici do titule prvaka Slovenije!

Zrinjski nosilac u prvom pretkolu

Olimpija u šokantnoj završnici do titule prvaka Slovenije!

Fudbaleri Olimpije iz Ljubljane novi su prvaci Slovenije nakon što su danas izvukli bod na gostovanju protiv Domžala (1:1) u susretu posljednjeg kola. 

Veoma zanimljivo je bilo u Sloveniji jer su se Maribor i Olimpija bukvalno do posljednje minute borili za titulu. Olimpiji je trebao barem bod u gostima protiv Domžala, a Maribor je trebao dobiti kući Goricu i nadati se kiksu velikog rivala.

Maribor je na kraju i dobio Goricu sa 2:0, ali to nije bilo dovoljno jer je Olimpija remizirala u gostima protiv Domžala 1:1. Domaći su poveli u 67. minuti i činilo se da će titula u vitrine Maribora, ali gosti do izjednačnja stižu devet minuta prije kraja jer je sa penala pogodio Kronaveter.

Bh. internacionalac Tomislav Tomić danas je odigrao čitav meč za goste iz Ljubljane, dok je drugi bh. internacionalac Jasmin Mešanović u igru ušao u drugom poluvremenu za svoj Maribor protiv Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Treba reći i to da su Maribor i Olimpija na kraju imali po 80 bodova, ali je Olimpija prvak zbog boljeg međusobnog duela. Svemu dodajmo da je ovo dobra informacija i za bh. prvaka Zrinjski jer će zbog titule Olimpije biti nosilac u 1. pretkolu Lige prvaka.

Susret je na nekoliko minuta bio prekinut pred sami kraj jer su navijači uletjeli na teren. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi