Odigrao samo dvije minute u pet mjeseci: Marijan Ćavar više nije igrač Greuther Furtha

Neće igrati u Bundesligi

Odigrao samo dvije minute u pet mjeseci: Marijan Ćavar više nije igrač Greuther Furtha

M. Šljivak

Marijan Ćavar više nije igrač njemačkog Greuther Furtha.

Novi član Bundeslige odlučio je da ne produži ugovor sa Ćavarom i 23-godišnji bh. veznjak će nakon svega nekoliko mjeseci napustiti ovaj klub.

To je potvrdio sportski direktor Furtha Rachid Azzouzi.

"Odlučili smo da ne iskoristimo opciju produžetka saradnje. Ne vidimo način na koji bi se njegova minutaža povećala u narednoj sezoni, a njemu je važno da igra redovno", saopštio je sportski direktor Furtha.

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine nije se previše naigrao u Furthu i upisao je tek dvije minute u pobjedi protiv Wurzburgera od 4:1.

Ćavar je prethodnih godina bio član Eintrachta iz Frankfurta. U ovaj tim je došao iz Zrinjskog 2017. godine, ali samo jednom je nastupio za tim iz Frankfurta.

Dobre partije je pružao na posudbi u Osijeku, no u Hrvatskoj nije ostao, da bi u januaru ove godine otišao u Furth.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Furth je ove sezone završio drugi u Cvajti i po drugi put u historiji igrat će u Bundesligi.

Ćavar je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Bio je kapiten U21 selekcije, a nastupio je i dva puta za A tim.

Promo

Top Komentari

WOLF20
Nije se preforsirao, kakav igrac
3 0
omet
Odličan za Sarajevo bas takav nam treba.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi