Marijan Ćavar se vratio u Premijer ligu BiH!
Foto: NK Široki Brijeg

Potpisao za Široki Brijeg

Marijan Ćavar se vratio u Premijer ligu BiH! · Zvanično

E. Čaušević

NK Široki Brijeg još uvijek nije završio s pojačanjima za novu sezonu.

Široki Brijeg nije baš najbolje otvorio novu sezonu jer su već u prvom kolu ispali iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a u Premijer ligi iz pet mečeva imaju jednu pobjedu i četiri remija.

Jasno je bilo da klub s Pecare mora dovesti još nekoliko novih pojačanja što su čelnici Širokog Brijega i uradili.

Široki je danas na zvaničnoj stranici potvrdio da je novi fudbaler ovog kluba Marijan Ćavar koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor.

Ćavar se tako nakon više od tri godine vraća u Premijer ligu naše zemlje. S dosta uspjeha je igrao za Zrinjski, a potom je početkom 2018. godine potpisao za Eintracht Frankfurt.

Međutim, u njemačkom klubu se nije previše naigrao, a početkom ove godine prešao je u Greuther Furth. No, na kraju sezone postao je slobodan igrač i odlučio je da se vrati u BiH.

"Nakon dugo vremena odlučio sam se vratiti na domaće travnjake. Nisam puno igrao u posljednje vrijeme i željan sam igre, a motivacije ne nedostaje. Ljudi iz Širokog Brijega su me zvali, bili vrlo konkretni i korektni. Predstavili su svoj plan i svidjela mi se vizija kluba. Brzo smo se dogovorili i sada sam ovdje, spreman obući plavi dres", rekao je Ćavar nakon potpisa ugovora.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i na otvorenom

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćavar je u Premijer ligi naše zemlje odigrao 16 utakmica za Zrinjski, te se očekuje da bude veliko pojačanje na Pecari.

Treba istaći da je ovaj 23-godišnji veznjak odigrao i dvije utakmice u dresu reprezentacije BiH.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
ako ništa valja mu što je naučio njemački jezik dok je bio tamo ,mislim valjda je ga naučio. Tek su mu 23 , u Njemačkoj nije prošo na probi u trećeligašu. A stvarno je bio potencijal sad gdje zapelo i tko je donosio krive odluke neznam. Kako god sretno
8 0
inoxsteel
Dok neki klubovi konstantno najavljuju titule i novinari prave mitove od njih, Široki radi po svom i drži kakvu takvu konstantu u ovoj ligi. Ove godine će također izboriti Europu, živi bili pa vidjeli.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi