Marino Pušić dobio posao u AZ Alkmaaru
Soccrates Images

Bh. trener koji je uveo Twente u elitu

Marino Pušić dobio posao u AZ Alkmaaru

Marino Pušić, bh. trener koji je nedavno Twente uveo u Eredivisiju, od naredne sezone će raditi u AZ Alkmaaru.

Nakon što je iznenađujuće dobio otkaz u Twenteu zbog "razilaženja u stavovima", Pušićevo ime se prethodnih sedmica dovodilo u vezu s nekoliko klubova, a izbor je na kraju pao na AZ Alkmaar.

Ovaj trofejni holandski klub saopštio je kako je s 47-godišnjim Pušićem postignut dogovor i da će u narednom periodu raditi u stručnom štabu kao asistent Arneu Slotu. Istu funkciju Mostarac je pored Twentea imao priliku obnašati u NAC Bredi i Interu iz Bakua.

"AZ Alkmaar je veliki klub koji je godinama u vrhu Eredivisije. Čast mi je što ću u budućnosti tu raditi. Klub kao klub ima jasnu visiju, ambiciozan je i inovativan, što mi se također jako sviđa."

Zadovoljstvo zbog realizacije cijelog posla nisu skrivali ni u AZ Alkmaaru.

"Drago nam je što je Marino pristao doći u naš klub. Kada smo tražili novog asistenta, tražili smo nekoga sa iskustvom, a Marino sve to ima. U prošlosti je pokazao kako u toj ulozi funkcioniše jako dobro", kazao je AZ-ov direktor Max Huiberts.

Podsjetimo, AZ Alkmaar je u prošlosti dva puta osvajao naslov prvaka Holandije, tri puta nacionalni Kup, a jednom je bio i u finalu Kupa UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi