Marinović: Naš nogomet je napredovao, sutra očekujem Sušića na visokom nivou
Marinović zna sve o protivniku, te se nada da će sutra njegov tim ispisati historiju bh.nogometa

Strateg Sarajeva najavio duel protiv Celtica

Marinović: Naš nogomet je napredovao, sutra očekujem Sušića na visokom nivou

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je održana i press konferencija FK Sarajevo, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef struke Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski.

Strateg bordo ekipe potvrdio je značaj sutrašnjeg duela u Zenici, te priliku koja se otvara za ovu generaciju nogometaša.

"Pripremili smo se za Celtic, koji je veoma kvalitetna ekipa i koja u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca. Igraju dosta dobro i u prvenstvu, znamo sve o njima. Promijenili su ekipu, dosta igrača je novih tu, promijenili su i sistem igre. Oni imaju u napadu sposobnosti da puno šutiraju, kao što su prošle godine uradili, to moramo oprezni i koncentrisani. To su kvalitetne ekipe, ne smijemo dozvoliti da nam padne koncentracija i da budemo maksimalno oprezni i spremni tokom cijele utakmice" ističe trener Sarajeva.

Škoti su u medijima najavili da su sigurni u prolazak

"Škoti imaju svoj stav i njihova stvar, mi ćemo to sutra pokušati promijeniti. Moramo odigrati kvalitetno i da dođemo do toga da je naš fudbal dosta napredovao. Imamo mi svoj stav i optimizam pa vidjet ćemo sutra, ono što je sigurno da smo dosta motivisani. Oni neće trenirati pred utakmicu ovdje", ističe strateg bordo ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Govorio je o Tini Sušiću i Amaru Rahmanoviću.

"Sušić je imao povredu u hodu se oporavlja i priprema. To je jedan od razloga i zbog nešto lošije igre protiv Budućnosti, on može mnogo bolje i očekujem sutra da bude na visokom nivou. Imamo 20 igrača i svi su spremni i nedostajat će nam sutra Rahmanović, moramo se okrenuti drugim opcijama i načinu igre. Svi smo podređeni jednom cilju i nadamo se da ćemo u tome uspjeti", kazao je Marinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samoLagano
Imate podrsku iz cijele BiH ako Bog da da prodete i pobjedite
48 2
nedoni46
sretno i na svaku loptu glavom na kopacku!
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi