Lennon najavio meč u Zenici, govorio i o Sarajevu: "Volio bih da šanse iskoristimo ranije"

Okršaj za Europa ligu

Lennon najavio meč u Zenici, govorio i o Sarajevu: "Volio bih da šanse iskoristimo ranije"

A. Čaušević

Sarajevo je po peti put u klupskoj historiji došlo na korak od grupne faze Europa lige, ovaj put posljednja prepreka će biti Celtic. 

Ova dva kluba su igrala i prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka kada je uspješniji bio Celtic. Pred sutrašnji meč Neil Lennon smatra da se tadašnji i sutrašnji okršaji mogu porediti, ali samo djelimično.

"Možete porediti utakmice, ali naš tim se promijenio. Možete uzeti samo djeliće iz njega", zatim je govorio o Sarajevu.

"Sarajevo je u dobroj formi, pobijedili su posljdnja četiri meča, radi se o fizički jakom timu. Dat će sve od sve kao i Riga i bit će težak meč", smatra menadžer škotskog tima.

"Naši gostujući rezultati u Evropi su posljednjih godina poprilično dobri. Tu je ostvaren napredak", rekao je Lennon i otkrio svoju želju za sutrašnji meč:

"Sutra navečer želio bih da iskoristimo naše šanse malo ranije".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Celtic će u sutrašnjem meču biti oslabljen za neigranje Albiana Ajetija i Jamesa Forresta. Utakmica na Bilinom polju počinje u 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Nakantace vas ljudi ko debike kme kme hahahahahaa
4 25
Uranija
Tim koji vrijedi 100 miliona eura, tim koji redovno igra europska takmičenja (prošle i pretprošle sezone prošli grupe u europskoj ligi) tim koji u poslijednje dvije utakmice nije dozvolio šut u okvir svoga gola (riga i hibernian) tim koji je u uzlaznoj putanji što se forme tiče... ali ako neko može napraviti iskorak u Europi iz BiH onda je to FK Sarajevo...vidjet ćemo ;)
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi