Njemačka ipak prejaka za izabranike Vinka Marinovića

Poraz mladih Zmajeva

Njemačka ipak prejaka za izabranike Vinka Marinovića

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je s 2:0 od Njemačke u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Vinka Marinovića su u uvodna dva kola osvojili četiri boda, odigravši i 0:0 u Belgiji, ali protiv favorizovane Njemačke nisu mogli.

Naš tim je pružio dostojan otpor na Bilinom polju, ali Njemačka je ipak bila bolja i na kraju uspjela da slavi s 1:0.

Već na početku utakmice Niejmci tresu okvir Kovačevićevog gola, a u narednih 15-ak minuta gosti su imali veliki posjed lopte i nekoliko pokušaja.

Imali su i naši reprezentativci svoje opasne napade, uglavnom iz kontri, ali njemačka odbrana bila je na visini zadatka.

Nijemci su do vodstva stigli u 29. minuti. Hack je pucao, Kovačević loše reagovao, a Kilian loptu pospremio u mrežu.

Do kraja prvog dijela Njemačka je imala još nekoliko prilika, najbolju Eggestain, ali Kovačević se iskupio i odbranio nejgov udarac u 44. minuti.

Isti je igrač i u 55. minuti mogao do gola, no Šerbečić je u posljednji čas izblokirao. Umalo da dođemo do izjednačenja u 64. minuti, ali je Demirovićev udarac blokirao Kilian.

Najbolju šansu imali smo u 73. minuti kada je Danilović sjajno šutirao na ubačaj iz kornera, ali je Schubert odbranio. Pet minuta kasnije sjajan udarac Mustedanagića, ali lopta odlazi malo pored stative njemačkog gola.

Njemačkoj je pobjedu ovjerio rezervista Nmecha u 79. minuti.

Njemačka je do kraja sačuvala vodstvo i upisala drugu pobjedu te je trenutno lider grupe 9 sa šest bodova, dok Zmajići ostaju na četiri boda, a po tri imaju Moldavija i Wales, dok Belgija ima jedan bod.

BiH - Njemačka 0:2

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Šabanović, Šerbečić, Miličević, Mustedanagić, Danilović, Demirović, Ćavar, Hadžić, Mujakić, Bojo.

Njemačka: Schubert, Schlotterbeck, Handwerker, Serra, Özcan, Kilian, Hack, Fein, Janelt, Baku, Eggestein.

Top Komentari

mirza24
NEMAMO GOLMANA OVAJ KOVACEVIC DOBAR ZA BRANJE KRUSAKA
2 5
Dobojlija
Nijemci su jednostavno Nijemci,nema veze ima jos utakmica
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi