Marinović: Njemačka je uvijek Njemačka, mi moramo poštovati njihov kvalitet

Selektor mlade reprezentacije BiH pred sutrašnji meč

Marinović: Njemačka je uvijek Njemačka, mi moramo poštovati njihov kvalitet

Mlada reprezentacija BiH će sutra u Zenici odigrati utakmicu kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo protiv selekcije Njemačke.

Pred večerašnji zvanični trening prije duela sa Njemačkom, govorio je selektor mlade selekcije BiH Vinko Marinović.

"Mislim da je bolje da smo ostali u sjeni A reprezentacije, mislim da je tako bolje. Što se tiče treninga, mislim da smo odradili ono što smo trebali i da je to dosta dobro. Svi su spremni, barem večeras, nadam se da se neće ništa desiti tokom večerašnjeg treninga", istakao je Marinović.

Kako vidite selekciju Njemačke?

"Naravno da smo analizirali zadnju utamicu Njemačke. Tu nema dileme, Njemačka je među dvije najbolje reprezentacije u Evropi, što se tiče omladinskog fudbala. Imaju zaista široku baz igrača, Njemačka je uvijek Njemačka. Mi morao poštovati taj kvalitet", izjavio je Marinović, pa nastavio:

"Što se nas tiče, spremali smo se. Vidjet ćemo koliko ćemo neke stvari uspjeti odraditi na terenu. Biće teško, ali igrači vjeruju, motivisani su i siguran sam da će dati svoj maksimum u ovoj utakmici".

Utakmica će se igrati na Bilonom polju, da li to vidite kao prednost ili?

"Igrali smo do sada u Trening centru... Ne znam, sutra ćemo vidjeti gdje je bolje. Ali i nebitno je, tu smo u Zenici, tu su i navijači koji su nas podržali u prošlim utakmicama. Može samo biti kvalitetnija utakmica", poručio je Marinović.

Duel BiH i Njemačke zakazan je za sutra u 18:00 sati. Igra se na Bilinom polju, a ulaz je besplatan.

Promo

Top Komentari

lopov84
Kako amaterski nam ove presice izgledaju... ton roka, rasvjeta, kamera...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi