Marinović sa provjerenim snagama sutra želi pobjedu nad Švicarskom
Marinoviću nedostaju četvorica pred duel sa Švicarcima, ali vjeruje da će oni koji dobiju priliku opravdati povjerenje, te da će BiH nastaviti s pobjedama i ostati na čelu tabele, pred posljednje dvije utakmice u grupi.

U-21 selekcija BiH odradila posljednji trening

Marinović sa provjerenim snagama sutra želi pobjedu nad Švicarskom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH odradila je danas u Trening centru N/FSBiH posljednji trening uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Švicarske. Mladi Zmajevi tri kola prije kraja kvalifikacija zauzimaju prvo mjesto na tabeli i sutrašnjom pobjedom, bili bi korak bliže historijskom uspjehu.

Osim Nikole Dujakovića, koji je zbog povrede otpao već u ponedjeljak, selektoru je glavobolju zadala i povreda krilnog napadača Ivana Jukića, koji je u posljednje vrijeme igrao sjajno za svoj klub u Poljskoj, a pružao je i dobre partije u mladoj selekciji BiH.

Bez njih dvojice, te Eldara Čivića i Darka Todorovića, koji su prekomandovani u seniorsku selekciju, sutra će izabranici Vinka Marinovića pokušati da osvoje tri boda protiv selekcije, koja ih je pobijedila u prvoj utakmici u Švicarskoj.

Budući da mlada selekcija ima veliku šansu za plasman na jedno veliko takmičenje, te da je sutra i posljednja domaća utakmica u ovim kvalifikacijama u stručnom štabu se nadaju da će tribine stadiona biti ispunjenje do posljednjeg mjesta, te da će uz podršku navijača, lakše doći do cilja. Utakmica između BiH i Švicarske igra se sutra od 17 sati u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a ulaz za sve gledaoce je besplatan.

Mogući sastav selekcije BiH za sutrašnji duel: Trkulja, Memija, Mihojević, Šerbečić (Radeljić), Pidro, Lončar, Čavar (Hadžiahmetović), Menalo, Peco (Čataković), Gojak i Demirović.

Top Komentari

DamirT
Catakovica u prvih 11 kakav Peco
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi