Zrinjski izgubio bodove na domaćem terenu

Marinović: Silno smo željeli ta tri boda

Vinko Marinović novo je lice na klupi Zrinjskog. Njegov tim odigrao je dobru utakmicu, ali je jedan bod ipak otišao ka Grbavici.

"Mi smo u ovoj utakmici silno željeli ta tri boda, ali faktički iz jednog jedinog šuta u prvom poluvremenu dobili smo gol i onda je Željezničar imao psihološku stabilnost. Ali i nakon toga, mi smo napravili nekoliko poluprilika", kazao je Marinović na press-konferenciji nakon susreta.

Nakon što su poslije prvih 45 minuta bili u zaostatku od jednog gola u nastavku su plemići krenuli agresivnije.

"U drugom poluvremenu krenuli smo još ofanzivnije kako bi došli do izjednačenja. Kad igrate tako i stojite na centru onda je teško pokriti i sve u odbrani. Imao je Željo šansu da dođe i do drugog gola, ali nije je iskoristio. Poslije toga smo mi izjednačili, a onda imali i još dvije-tri prilike, ali je ostalo nerješeno", dodao je donedavni trener banjalučkog Borca.

Marinović je priznao da su se Plemići nadali pobjedi.

"Očekivali smo tri boda, ali moram da kažem da se Željo borio i na kraju su ispjeli izboriti ovaj bod", razočarano kaže Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH sa sedam bodova zaostatka za vodećim Širokim.

"Svjestan sam i ja da se bodovi gube kući da je na taj način teško osvojiti titulu. Ipak, ima još utakmica da se igra. Već u srijedu je naredna, ima tu još dosta derbija pa trebamo gledati u budućnost", kazao je na kraju novi trener mostarskog kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.