Selektor pred duel sa Švicarskom

Marinović: Sve zavisi samo od nas

Midhat Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija BiH sutra u Zenici igra kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Švicarske.

Izabranici Vinka Marinovića su u jako dobroj poziciji pred završnicu kvalifikacija i eventualna pobjeda nad Švicarcima širom bi otvorila vrata prvenstva.

Ipak, u našoj selekciji vlada oprez, a i povrede su te koje "koče" pripreme za ovaj meč.

"Nadali smo se da će Jukić moći da odigra barem jednu utakmicu, ali ne može. Dujaković je već ranije otišao, ali dobro je da imamo Pecu koji će biti u konkurenciji i to je što se tiče zdravstvenog biltena", rekao je selektor Marinović, koji u ofanzivi može kvalitetno pokriti nedostatke, ali je odbrana zbog male minutaže većine fudbalera mali problem.

"Uvijek smo imali problem sa minutažom igrača, ali ja vjerujem da će ko god bude igrao dati sve od sebe. Imamo taj dobar niz i popunićemo ta mjesta gdje je potrebno".

Naša selekcija će od prve minute pokušati da diriguje igru na terenu.

"Pokušaćemo igrati na posjed lopte, ali bitna je igra u odbrani i tranziciji. Švicarci su kvalitetni, igraju na posjed i grade igru iz zadnjeg reda i kvalitetni su u tranziciji".

Nakon Švicarske igramu sa direktnim rivalom za prolazak dalje Rumunijom. Ipak, selektor je fokusiran samo na prvi meč.

"Moj fokus je samo ova utakmica. Najbitnije je ući kvalitetno u svaki meč. To su sve kvalitetni protivnici. Mi smo u situaciji da imamo mogućnost da se uključimo u borbu za EP. Sve zavisi od nas, mi trebamo odigrati kvalitetan meč, imamo protiv sebe dobru ekipu i moramo dati maksimum ako želimo dobar rezultat", dodao je selektor Marinović.

Utakmica se igra sutra od 17 sati u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi