Veliki hendikep za mladu reprezentaciju uoči duela sa Švicarskom

Marinović ima razloga za brigu

Veliki hendikep za mladu reprezentaciju uoči duela sa Švicarskom

Samir Mlaćo

Pred mladom reprezentacije naše zemlje su novi izazovi. Naime, izabranici selektora Vinka Marinovića sutra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiti tim Švicarske, te pokušati upisati pobjedu.

Mladi Zmajevi nakon sedam odigranih kola nalaze se na prvom mjestu na tabeli s 15 bodova na svom kontu, a do kraja kvalifikacija imaju još tri utakmice.

U našoj selekciji vlada sjajna atmosfera, a veliki problem za selektora Marinovića svakako će biti neigranje Ivana Jukića, člana Korona Kielce, koji se nalazi u sjajnoj formi, međutim zbog povrede će propustiti duel sa Švicarcima.

Jukić je u novoj sezoni Ekstraklase upisao tri pogotka i dodao jednu asistenciju, a zbog povrede je propustio i posljednji meč svog tima protiv Lechie Gdansk.

U našem taboru se nadaju da će ipak biti spreman za duel protiv Rumunije, koji se igra 11. 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi