Pred meč mlade reprezentacije sa Moldavijom

Marinović: Teren je jedino mjerilo, želimo startati pobjedom

S. Mlaćo

Nakon odrađenih priprema u Zenici, u mladoj reprezentaciji naše zemlje vlada optimizam pred duel sa Moldavijom.

Zmajići će Moldavce ugostiti sutra na Grbavici od 16 sati, a tim povodom danas je održana press konferencija u Plavom salonu stadiona FK Željezničar.

Prisutnima su se obratili selektor Vinko Marinović, te nogometaši Zinedin Mustedanagić i kapiten Marijan Ćavar.

"Imali smo šest dana da se maksimalno spremimo za utakmicu. Treninge smo iskoristili maksimalno, analizirali protivnika i znamo koje su dobre i loše strane. Nadam se da će prva utakmica ove nove generacije biti uspješna", kazao je selektor Marinović.

Svoja očekivanja otkrio je i Zinedin Mustedanagić.

"Mislim da smo spremni i jedva čekamo da izađemo na teren. Odradili smo planirano i želimo pobjedu".

Medijima se obratio i kapiten Marijan Ćavar.

"Pripremili smo se dobro, analizirali protivnika i vidjeli sve što nam je potrebno. Na papiru smo favoriti, ali ne smije podcijeniti protivnika".

O snagi protivnika i početnom sastavu Marinović kaže.

"Poštujemo svakog protivnika, nema danas favorita u nogometu. Teren je mjerilo, ali ovo je možda najidealniji rival za početak, jer imamo tešku grupu. Naravno da bi bilo dobro i radi samopouzdanja da startamo pobjedom. Nadamo se i podršci navijača, a što se tiče sastava imamo malih nedoumica".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije