Marinović u brigama radi povreda standardnih igrača

Marinović u brigama radi povreda standardnih igrača

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će narednog utorka odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala. Izabranici Vinka Marinovića kontra sebe imat će jedno od najboljih selekcija u ovome uzrastu u Evropi.

Mladi nogometaši naše selekcije u posljednje dvije utakmice protiv Švicarske i Rumunije su upisali dva poraza, tako da su ostali na jednoj pobjedi i to onoj protiv Lihtenštajna iz prvog kola. Portugal u Zenicu dolazi u najjačem sastavu, s brojnim zvijezdama, koji nastupaju u najjačim ligama u Evropi.

S druge strane stručni štab selekcije BiH ima velike probleme sa sastavljanjem ekipe. Povrijeđeno je nekoliko standardnih igrača poput Hadžiahmetovića, Redžića, Mihojevića, dok Memija zbog kartona neće moći nastupiti. Mnogo problema za stručni štab naše selekcije, koji je za ovo okupljanje pozvao i nekoliko novih nogometaša, koji će se sigurno učiniti sve da se nametnu selektoru Marinoviću.

Portugal je sigurno favorit kontra naše selekcije, ali ne treba se unaprijed predati, iako oslabljeni mladi reprezentativci uz veliku želju, energiju, agresivnost i podršku naših navijača s tribina sigurno da mogu napraviti dosta problema i jakim selekcijama kao što je Portugal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica između BiH i Portugala igra se u utorak 10. oktobra u Trening centru u Zenici s početkom u 16 sati, a za sve posjetioce ulaz će biti slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi